El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Dia del Llibre, una data assenyalada a la Vall d’Albaida

El Teatre Echegaray acull, aquest divendres, una revisió actualitzada del “Tirant Lo Blanc”.
  • El divendres 23, en la Biblioteca de Montaverner, es farà entrega a les veïnes i veïns que ho desitgen del llibre Festes de Sant Blai, presentat fa unes setmanes.

  • Dissabte 24, a les 19.00 hores, tindrà lloc a la Biblioteca Municipal de la Pobla del Duc la representació teatral de ‘Un món en perill’, a càrrec de la companyia Amimic Teatre.

El divendres 23 d’abril se celebra el Dia del Llibre. Amb motiu d’aquesta data han sigut moltes les localitats que han volgut organitzar la tradicional Fira del Llibre. Ontinyent, l’Olleria, Benigànim o Bocairent són alguns d’aquests municipis.

ONTINYENT

La capital de la comarca comença aquest dimecres (21 d’abril) l’anomenada Setmana del Llibre. La filòloga, escriptora i narradora oral, Ana Griott, porta al Teatre Echegaray, apartir de les 19.00 hores, la representació de l’espectacle La mujer sin miedo y otros cuentos árabes.

La programació continuarà el dijous 22 d’abril amb la presentació del trigèsim número de la revista municipal d’estudis comarcals "Alba”, a la Casa de Cultura. Un acte que tindrà lloc a les 20:00h al qual es prestarà especial atenció a un dels articles inclosos a la revista, dedicat al meló d’Or d'Ontinyent i la seua història.

Dijous 23 d’abril, "Dia del Llibre", serà torn per la representació al Teatre Echegaray d’una revisió actualitzada del clàssic de la literatura valenciana “Tirant Lo Blanc”, en una coproducció de l’Institut Valencià de Cultura i la Companyia Nacional de Teatre Clàssic. “Una proposta diferent per a aquesta obra clàssica, on es vincula el passat i el present adoptant un estil modern”, explicava Ferran Gandia.

Finalment, dissabte 24 d’abril a les 17:00 hores (en aquest cas de manera telemàtica) tindrà lloc el contacontes a casa en anglés 'storytime whit Pauline Oyoo', que s'emetrà en directe des de la Biblioteca de Sant Josep a través de les xarxes socials municipals.

 

L’OLLERIA

Dissabte 24 d’abril, l’Olleria celebrarà la Fira del Llibre als Jardins del Centre de Dia del municipi, ubicats a l'Avinguda Jaume I. En horari de 09.30 a 14.00 hores, aquesta activitat organitzada per la Biblioteca Municipal del municipi amb la participació de La Nova, Such Impresores i Llibres Mari, comptarà amb un contacontes amb música de la mà d'Eva i Ester Andújar.

 

BENIGÀNIM

L’Ajuntament de Benigànim ha volgut celebrar el Dia del Llibre amb la iniciativa ‘Abril, mes del llibre’. Divendres 23 d’abril, des de les 09.00 i fins a les 14.00 hores, el consistori beniganí convida les veïnes i veïns a regalar-se un llibre: “vine a recollir un llibre i una flor pel Fira del Llibre” al Mercat.

El mateix divendres 23, a partir de les 18.00 hores tindrà lloc un contacontes dirigit a xiquetes i xiquets a la Biblioteca Municipal. En aquest cas, l’activitat anirà a càrrec d’Eva Andújar. Finalment, divendres 30 d’abril la mateixa Eva Andújar oferirà una jornada de contacontes a partir de les 20.00 hores a la Biblioteca Municipal, aquesta vegada dirigit a adults.

 

BOCAIRENT

Durant els dies 24 i 25 d’abril, la plaça de bous del municipi s’esdevindrà en l’escenari de les activitats emmarcades en la XIII Fira del Llibre de Bocairent.

D’entre el gran nombre d’activitats que tindran lloc durant el cap de setmana, trobem les exposicions Passaport Lector (cartells de l’alumnat d’Educació Plàstica i Visual de 4t d’ESO de l’IES Bocairent) i Lideresses rurals, una exposició de la Unitat d’Igualtat de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.

Un espectacle familiar de música i teatre, la presentació de la Capital Cultural de Bocairent, els contacontes infantils o la presentació del llibre El peraire bocairentí que parlava amb les ànimes del purgatori, de Josep Vicent Ferre, són alguns dels actes que conformen aquesta programació. Els horaris i les activitats poden consultar-se fent clic en aquest enllaç.