El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Dia del Senyal obri les festes de moros i cristians de Xixona amb les desfilades

El Dia del Senyal obri les festes de moros i cristians de Xixona amb les desfilades / Xixona

Aquest estiu serà el primer en què els festers vestisquen les samarretes de les seues filaes des del Mig any del passat febrer

 La jornada que obri les festes de moros i cristians de Xixona serà el 21 de juliol, el Dia del Senyal. S'iniciarà, a les 9.15 h, amb una diana des de l'Ajuntament fins al carrer del Raval

Xixona inicia aquest dissabte, dia 21, les desfilades prèvies a les festes de moros i cristians amb el Dia del Senyal.

Les festes se celebren del 18 al 20 d’agost i aquest any serà la primera vegada què els festers es vestiran amb les samarretes de les seues filaes -cinc del bàndol moro i cinc del bàndol cristià-, des de Mig Any del passat mes de febrer.

El Dia del Senyal s'iniciarà a les 9.15 h, amb una diana des de l'Ajuntament fins al carrer del Raval, des d'on partirà una processó en honor a un dels patrons del municipi, sant Sebastià. Després de la processó, s'oficiarà la coneguda com a missa del miracle en l'ermita i, en finalitzar, començarà el tradicional esmorzar popular en el mateix carrer. Els actes del matí es tancaran amb una desfilada a ritme de pasdoble a partir de les 13.00 h en el qual participaran les filaes que ho desitgen.

La festa continua a les 19.00 h, amb la desfilada dels membres de la Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastiá, al costat dels càrrecs festers d'enguany, amb les capitanes de les dues filaes que ostenten les capitanies 2018.

La desfilada finalitzarà al voltant de les 20.00 h i començarà una nova desfilada per l'avinguda de la Constitució. I per últim a partir de les 23.00 h, els festers recorreran l'avinguda principal del municipi al ritme de marxes mores i cristianes.