El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Diluvi i Doctor Prats presenten el senzill ‘A fer la mà’

Foto: Lluc Tomàs
  • El vídeo que acompanya a aquesta nova cançó s’estrena el diumenge 29 de gener.

El Diluvi presenta ‘A fer la mà’, una nova cançó que compta amb la col.laboració de Doctor Prats i que, un any després del llançament del seu últim treball de llarga durada, ens retroba amb el so de la banda amb una lletra sobre recomençaments i punts d’inflexió vitals.

‘A fer la mà’ reprèn la sonoritat renovada que estrenaven a ‘Present’ i arrossega a les pistes de ball en un tema que juga amb l’electrònica i el pop sense perdre l’essència d’arrel característica d’El Diluvi. La veu de Marc Riera, de Doctor Prats, aporta frescor i velocitat a una cançó destinada a ser ballada i cantada. 

El Diluvi explica el significat del senzill: "la cançò no vol ser una crítica cap a ningú, sinó un trencament amb un mateix i amb una forma de viure, una manera d’enviar-ho tot ben lluny i tornar a començar, resumida amb una expressió tan valenciana com aquesta, que també significa simplement distància, però deixarem que cadascú ho interprete com vulga i la faça seua”.

‘A fer la mà’ ha estat enregistrada als estudis Can Pardaler d’Artés, amb producció de David Rosell. Per aquest nou llançament, El Diluvi ha comptat amb el disseny gràfic d’Helga Ambak per la portada del senzill i la fotografia de Lluc Tomàs per les noves imatges del grup. El vídeo que acompanya a aquesta nova cançó i que s’estrena el diumenge 29 de gener, s’ha enregistrat als estudis Llum Studios, ha anat a càrrec de la productora emergent de València Nyàs i ha comptat amb la participació de les actrius Roo Castillo i Claudia Boluda.

Portada "A fer la mà"

El Diluvi

El Diluvi és un grup de música valencià que prové de Castalla i d’altres poblacions de l’Alcoià, compost per Flora Sempere (veu i bandúrria), Andreu Ferre (baix), Lluc Llorens (acordió diatònic i veus), Txus Rodríguez (guitarra), David Payà (veu i violí) i Dani Garcia (bateria). Des de 2012, amb el seu EP de debut amb quatre temes versionant a Ovidi Montllor, fusionen estils musicals tan diversos com ara cúmbia, reggae, rumba, folk i la música tradicional o d’arrel valenciana, en un ‘mestissatge mediterrani’ que ha esdevingut un èxit absolut dins i fora del territori valencià. Temes com ‘I tu, sols tu’ o ‘Heroïnes de la fosca nit’ s’han convertit en autèntics himnes de la lluita feminista. La consolidació del grup va vindre de la mà del seu quart disc d’estudi, ‘Junteu-vos’, (Halley Supernova, 2019), que fou guardonat com a millor disc de mestissatge als Premis Ovidi Montllor (2019) i també com a millor disc de fusió i mestisatge i millor cançó als II Premis Carles Santos de la Música Valenciana, atorgats per Cultura de la Generalitat. ‘Present’, llançat al 2022, és el seu cinquè disc i ha aconseguit el Premi Ovidi Montllor a la millor cançó i la nominació al millor disc de fusió i mestissatge als Premis Carles Santos de la Música Valenciana 2022.