El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

'El Diluvi' i 'La Trocamba' reobrin l'Echegaray d'Ontinyent

Més de 270 espectadors han gaudit de la música en directe amb l'actuació de 'El Diluvi' i 'La Trocamba Matanusca'.
  • Els concerts han omplert la totalitat de l'aforament permés al Teatre Echegaray.
  • Amb les actuacions de 'El Diluvi' i 'La Trocamba Matanusca' es reprén el Circuit Sonora de música valenciana.

Feia més de dos mesos que el Teatre Echegaray d’Ontinyent no comptava amb la presència d’espectadors a les seues butaques. Aquest diumenge, els concerts de La Trocamba Matanusca i El Diluvi han servit per obrir al públic aquest teatre de la capital de la Vall d’Albaida.

El Teatre Echegaray d’Ontinyent ha tornat a obrir les portes al públic, aquest diumenge, amb els concerts de La Trocamba Matanusca i El Diluvi. Tot i que la restricció d’aforament al teatre únicament ha permés la presència de 272 espectadors (el 50% del total del teatre segons explica Àlex Borrell, regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent), centenars de persones han pogut gaudir d’aquests concerts a través de la pàgina de Facebook de l’Ajuntament de la ciutat.

Els concerts d’ambdós grups valencians, emmarcats en el programa Sonora, prenen el relleu a l’escenari de l’Echegaray d’altres grups locals com ara Grupo Eñe, Lemons o Músics de Carrer, d’entre molts altres, qui recentment han format part de l’OntiFEST. Aquesta ha estat una iniciativa de l’Ajuntament d’Ontinyent amb la qual s’han oferit una sèrie de concerts en streaming amb intenció de no deixar de banda la cultura local en uns moments tan difícils com els que travessem.

La gran diferència respecte d’aquests concerts es troba al públic, ja que, amb les actuacions de La Trocamba Matanusca i El Diluvi, les butaques del Teatre Echegaray s’han tornat a omplir d’espectadors després que se celebraren, a finals del 2020, els espectacles del programa Circ i Teatre i actuacions teatrals com ara Juana o Hamlet.

 

CIRCUIT SONORA, L'APOSTA PER LA MÚSICA VALENCIANA

Si bé amb El Diluvi i La Trocamba ha tornat el públic al teatre, aquests no són els únics grups valencians que mantenen viva l’essència de la música en directe. Així, el Circuit Sonora, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, reprèn la seua activitat amb intenció de “crear una plataforma estable i regular perquè els intèrprets valencians puguen mostrar els seus treballs” i fent que grups i solistes tinguen la possibilitat d’actuar en diferents punts del territori i fora de la temporada estival.

Els pròxims concerts de Xavi Sarrià, Feliu Ventura, Tardor, La Fúmiga o Mafalda són tan sols alguns dels que conformen el Circuit Sonora. El visionat del programa complet i la reserva d’invitacions per als concerts es poden realitzar al mateix web del Circuit Sonora.