El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Dimoni 3.0 de l'IES Cotes Baixes guanya la Shell Eco-Marató Europa 2016 a Londres

Classificació
És el 10é aniversari d'aquest projecte educatiu

El vehicle sostenible fabricat a Cotes Baixes, el Dimoni 3.0, ha sigut campió de la Shell Eco-Marató Europa 2016 a Londres. Han quedat per davant de prestigiosos instituts europeus d'Itàlia, Alemanya o França que partien com a favorits.

Si a 2015 el Dimoni de Cotes Baixes fou tercer classificat a la Shell Eco-Marató Europa, a 2016 s'ha proclamat campió d'aquesta cursa que té com a objectiu dissenyar, construir i provar vehicles energèticament eficients i trobar solucions sostenibles als desafiaments de l'energia. A Londres, lloc de la cursa, s'hi han desplaçat dos professors, Enrique García i Juan Antonio López, juntament amb 11 alumnes, tots ells integrants de l'equip EcoDimoni, que a més commemoraven el 10è aniversari de l'inici d'aquest projecte educatiu.

Les millores més destacades són el seu xassis; un monocasc autoportant de fibra de carboni que s'ha realitzat per infusió forçada de resina mitjançant tècnica de buit. Gràcies a açò, s'ha aconseguit reduir considerablement el pes de la carrosseria fins a deixar-la en menys de 7kg. El pes final del vehicle és de 25,4 quilos, molt més lleuger que els 34 quilograms de l'anterior Dimoni.

El vehicle, igual que els seus predecessors, s'ha construït íntegrament en l'IES Cotes Baixes i ha comptat amb l'aportació desinteressada d'algunes peces fabricades amb tecnologia d'avantguarda, per empreses col·laboradores de la ciutat.