El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Dimoni de l'IES Cotes Baixes, segon a la Shell Eco-Marató Europa 2017

Ecodimoni / IES Cotes Baixes
El vehicle puja per tercer any consecutiu al pòdium

La Shell Eco-Marató Europa 2017 es celebrà a finals de maig al Queen Elizabeth Olympic Park de Londres. És una competició única que reuneix prop de 200 equips i més de 3.000 estudiants de tota Europa per competir per la ultra eficiència energètica en la carretera. L'equip EcoDimoni, de l'IES Cotes Baixes d'Alcoi, pujà al pòdium d’aquesta comepetició per tercer any consecutiu en la categoria de Prototips bateria-elèctrics.

La Shell Eco-Marató Europa 2017 es celebrà a finals de maig al Queen Elizabeth Olympic Park de Londres. És una competició única que reuneix prop de 200 equips i més de 3.000 estudiants de tota Europa per competir per la ultra eficiència energètica en la carretera. L'equip EcoDimoni, de l'IES Cotes Baixes d'Alcoi, pujà al pòdium d’aquesta comepetició per tercer any consecutiu en la categoria de Prototips bateria-elèctrics. El primer classificat fou el Team Zero, de l'institut Leonardo da Vinci i el segon l'EcoDimoni, de l'IES Cotes Baixes. Tots dos instituts de formació professional aconseguiren imposar-se a reconegudes universitats tecnològiques europees d'Alemanya, Àustria o França. 

Fins a Londres es desplaçaren els professors Enrique García i Juan Antonio Gómez, juntament amb 8 alumnes.  Tots ells reunien perfils de diferents especialitats tals com a mecànica, electrònica i telemetria. L'any passat l'IES Cotes Baixes guanyà el títol. En aquesta edició van introduir millores al prototip com ara unes modificacions en el software de la centraleta i uns rodaments ceràmics en els bues de les rodes. De la mateixa forma, s'han fabricat unes bateries noves molt més lleugeres.

L'equip de EcoDimoni liderà la classificació al llarg de tota la competició. De fet, segons explicà el professor Enrique García "fins al diumenge al matí solament hi havia un equip que ens podia guanyar. El campionat es lluita en quatre rondes, encara que l'organització té potestat per a incloure una cinquena, com va ser el cas. En la cinquena temptativa va ser on ens van guanyar i reconeixem que en aquesta última ronda van ser millors que nosaltres".