El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El director de Cocentaina, Ignacio García-Vidal, publica el seu primer llibre

Part de la portada del llibre

Malgrat la pandèmia, el contestà té concerts organitzats per tot el món

'Cartas a un joven director de orquesta' és el primer llibre del director contestà Ignacio García-Vidal. És un llibre que es crea en plena pandèmia i donarà a conèixer al gran públic com és la direcció d'orquestres.

Com bé es pot deduir del seu títol, l'obra té un format epistolar i conté reflexions sobre aquest ofici de la direcció musical. El contestà ha sigut, també, el que ha maquetat i publicat el llibre durant el confinament.

'Cartas a un joven director de orquesta' és un llibre estructurat en un preludi i nou cartes, a més del pròleg escrit per Claudio Espector. Editat a Buenos Aires per Editorial Dunken, conté les reflexions, vivències i consells que el musicòleg i doctor universitari Ignacio García-Vidal intercanvia amb un fictici interlocutor epistolar sobre les complexitats i dificultats de la professió de la Direcció Musical, carrera que ve exercint amb èxit de manera professional des del seu debut amb 24 anys en l'Orquestra Filharmònica de Montevideo.

De fet, en algun moment sembla que el “jove director d'orquestra” a qui van dirigides les cartes és el mateix autor que s'escriu a si mateix en un interessant salt en el temps, realitzant un impossible exercici de diàleg amb el jove que un dia va ser. Aquesta idea ens porta a pensar quins consells donaríem al jove que vam ser si poguérem fer-ho des de la nostra experiència vital actual.

Amb aquest llibre Ignacio García-Vidal plena un espai literari buit, ja que la literatura específica sobre la Direcció d'Orquestra és escassa i se centra en biografies o llibres tècnics.

Malgrat la pandèmia, l'activitat de concerts d'Ignacio García-Vidal segueix avant. En els pròxims mesos dirigirà a l'Orquestra de la Comunitat Valenciana en el Palau de les Arts de València, a l'Orquestra de Bilbao, tornarà al Teatre Monumental de Madrid al costat del Ensemble i Cor d'RTVE i el celista Guillermo Pastrana, es farà càrrec de la direcció del “Stabat Mater” de Pergolesi al costat del Ensemble Casa Mediterrani i dirigirà una gira de concerts en el marc del Festival Internacional de Música de Canàries a Tenerife, La Gomera, Lanzarote i Gran Canària.