El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El director de la Càtedra d’Infància i Adolescència de la UPV es reuniex amb el CLIA d’Alcoi

Vicent Cabedo en CLIA
  • Cabedo va explicar de manera amena diferents conceptes amb l’objectiu d'aconseguir la prevenció i la sensibilització i especialment tindre coneixement que pensa la infància.

El director de la Càtedra d’Infància i Adolescència de la Universitat Politècnica de València i president de la Xarxa d’Universitats per la Infància i Adolescència d’Espanya, Vicente Cabedo, va assistir a l’última sessió del CLIA, el Consell Local de la Infància i l’Adolescència d’Alcoi que va tindre lloc divendres passat 10 de març. En aquesta trobada va dialogar amb els xiquets i xiquetes que formen part del CLIA sobre la Llei de protecció integral a la infància i l’adolescència enfront de la violència.

 

Entre altres temes van parlar dels drets de la infància, el bon tracte o l’entorn segur. Cabedo va explicar de manera amena diferents conceptes amb l’objectiu d'aconseguir la prevenció i la sensibilització i especialment tindre coneixement que pensa la infància, ja que veuen aquests temes des d’un punt de vista particular, a l’ésser els i les protagonistes en primera persona. El director de la Càtedra d’Infància i Adolescència de la UPV també va destacar que és fonamental l’educació i la formació de professionals, i va lamentar que en alguns centres educatius, segons li van explicar els xiquets i xiquetes, basen les seues actuacions en parts disciplinaris que sancionen, però no resolen els problemes.

La regidora d’Infància i Adolescència, Aranza de Gràcia destaca: “en aquesta sessió els xiquets i xiquetes del CLIA van expressar com es treballa en un entorn segur en els seus centres educatius. És important treballar els drets de la infància i sobretot escoltar als nostres xiquets, xiquetes i adolescents, perquè amb ells podem treballar perquè es troben en un entorn segur”.