El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Herick Campos, director General de Turisme: "Alcoi s’ha convertit en un motor de tot l’interior de la província d’Alacant”

  •  Alcoi va ser uns dels destins d’interior més demandats amb un impacte de 220.000€

El Director General de Turisme Herick Campos ha visitat Alcoi per mantindre una reunió de treball amb l'alcalde d'Alcoi Toni Francés i la Regidora de Turisme Lorena Zamorano.

Els protagonistes de la reunió han tractat alguns dels temes de la seua cogovernança en matèria de turisme que la Generalitat està impulsant des de 2015. Un d’ells ha sigut la tasca del Centre De Turisme (CDT), que ja està donant formació. Herick Campos ha afirmat: “jo crec que el CDT quedarà en un gran referent de la Comunitat. Ara visualitzat en un espai de digitalització i d’intel·ligència turística”.

Un dels altres punts dels quals han parlat ha sigut la col·laboració amb la Turist Info: " urist Info d’Alcoi ha sigut premiada en matèria de qualitat turística. Açò no només consisteix en tindre un espai físic en la Plaça d’Espanya, hi ha un gran treball darrere dut per la regidoria de Turisme”, ha afegit Campos.

Damunt de la taula hi ha un pla de sostenibilitat amb destí amb una subvenció de 3 milions d’euros. “Açò no s’ha donat per una raó política com altres administracions. S’ha acceptat perquè hem presentat un bon projecte amb els punts necessaris per a obtindre l’ajuda de fons next generation”, continua el Director de Turisme.

Per últim, ha volgut destacar també les col·laboracions público-privades amb la Cambra de Comerç i l’Associació de Festes de Moros i Cristians.

Campos també ha expressat les bones sensacions que té del turisme en Alcoi: “per a la Generalitat valenciana és molt important perquè Alcoi s’ha convertit en un motor de tota la comarca i de tot l’interior de la província d’Alacant”.

Per la seua banda, Antonio Francés, alcalde d’Alcoi, ha volgut ressaltar els esdeveniments turístiques que té la ciutat durant l’any: “Alcoi és un punt de referència turístic de l’Interior d’Alacant. Amb la Fira Modernista, el Nadal Alcoià o les Festes de Moros i Cristians, cada vegada són més els turistes que visiten la ciutat cada any”.

Francés també ha volgut destacar la dada del bo viatge, iniciativa que va crear la Generalitat per a potenciar el turisme. Alcoi va ser uns dels destins d’interior més demandats amb un impacte de 220.000€. La iniciativa es reprendrà en setembre.

L’edil també ha volgut remarcar les obres del CTE: “és una oportunitat per a avançar en la competitivitat del sector i que siga Alcoi el gran centre de formació per a les comarques del Sur de València i del nord d’Alacant.

Totes aquestes iniciatives s'han desenvolupat gràcies als fons europeus de Next Generation.