El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El documental de les festes d'Alcoi es podrà veure al Calderón el divendres 15 de març

L'ADDA, durant la projecció / Raül Llopis

El Teatre Calderón acull dues sessions el divendres 15 de març a les 19 i a les 20:30 h.

Fidel a la Realitat i intensa. Així defieneixen els que han vist la pel.lícula documental sobre Nostra Festa estrenada dissabte a la nit a Alacant. Representants de l'Associació de Sant Jordi, de l'Ajuntament d'Alcoi, festers i amants dels Moros i Cristians han acudit a l'Auditori de la capital per ser primers testimonis de luxe en l'estrena del documental 'L'origen'.

Per a aquells que no hi han pogut acudir a Alacant, s'ha organitzat una nova projecció del documental dels Moros i Cristians a Alcoi. Aquesta tindrà sessió doble al Teatre Calderón. Serà el divendres 15 de març a les 19 i a les 20:30 h. L'accés a les projeccions serà gratuit però serà necesària invitació. En els pròxims dies, Cultura informarà de com aconseguir-les.

Pel que fa a 'L'origen', narra amb una gran qualitat d'imatge i d'història com són els Moros i Cristians tant per dins com per fora. El documental durà poc més de 45 minuts i explica la idiosincràsia de Nostra Festa. La direcció d'aquesta peça audiovisual ha sigut de Domingo Rodes.

L'ADDA ha estat de gom a gom per veure la presentació. A banda de la projecció del documental, també ha pres protagonisme a l'auditori la música festera. L'Orquestra Simfònica de l'ADDA ha oferit un recital de música festera del reconegut compositor alcoià Amando Blanquer.