El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El documental fester de Domingo Rodes guanya el Premi Periodístic de l'ASJ

El guardó serà lliurat al realitzador i guionista del documental, Domingo Rodes i Ximo Llorens respectivament, en la gal·la 'Vespra d'abril' prevista per a l'1 d'abril de 2020 en el Teatre Calderón d'Alcoi, en companyia de la resta de premis que atorga l'Associació.

"Festa a Festa - Alcoi. Moros i Cristians - L'Origen", documental dirigit per Domingo Rodes, ha guanyat la tercera edició del Premi Periodístic per a la Divulgació de la Festa de Moros i Cristians d'Alcoi, convocat per l'Associació de Sant Jordi (ASJ).

El veredicte del jurat ha sigut unànime: "perquè és un document que reflecteix de manera fidel i molt descriptiva la Festa alcoiana, de tal manera que és perfectament comprensible i il·lustratiu per a les persones que mai han presenciat les Festes d'Alcoi. Però també és un document audiovisual que recull a la perfecció l'essència d'un any complet de preparació i explosió de la Trilogia i que satisfà igualment als mateixos festers".

El jurat ha reconegut els mèrits informatius, creatius, artístics i descriptius d'una pel·lícula que ja va tenir gran acceptació del món de la Festa en les seues projeccions a l'Auditori ADDA d'Alacant i en el Teatre Calderón d'Alcoi. El president del Jurat, Juan José Olcina, destaca que "és un documental fidel a la realitat festera i que ens ajudarà a promocionar turísticament la ciutat i els nostres grans Moros i Cristians".

Les bases del premi

Les bases d'aquesta tercera edició del certamen estableixen un únic premi anual i honorífic per a un treball sobre les Festes d'Alcoi realitzat per un/una professional del Periodisme, o per un mitjà de comunicació o productora audiovisual. El guardó serà lliurat al realitzador i guionista del documental, Domingo Rodes i Ximo Llorens respectivament, en la gal·la 'Vespra d'abril' prevista per a l'1 d'abril de 2020 en el Teatre Calderón d'Alcoi, en companyia de la resta de premis que atorga l'Associació.