El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El drac, protagonista de l'heràldica de l'alferesia de les Tomasines

Els càrecs, amb l'alferes i l'heràldica /AM
Nombrosa presentació amb la resta de càrrecs

Es completen les presentacions de les heràldiques de les cinc filaes  de càrrec amb la de les Tomasines. Divendres 29, la seua seu social rebia més d'un centenar de persones que feren costat José Luis Calvo, flamant alferes cristià. El drac, protagonista de la bandera que presidirà la festa Tomasina durant tot l'any

No faltaren la resta de càrrecs -Sant Jordiet, Navarros, Verds i Magenta- a banda de membres de l'Associació de Sant Jordi, primers trons d'altres filaes i acompanyants i familiars de José Luis Calvo.

L'alferes començà l'acte explicant el perquè de la seua heràldica, de color blau, amb una creu de Sant Jordi i amb el símbol de les ales del drac. Una bandera dedicada a tota la filà i a la seua dona i filla respectivament. Després dels discursos, tancats pel president de l'ASJ, Juan José Olcina, se celebrà un intens assaig on els joves de la filà demostraren la bona pràctica de la porra cristiana en les corresponents 'formades', i mostraren els convidats la seua particular dansa final (La Batalla d'Anglaterra) amb llances i coreogafia especial.