El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El festival d'animació ANIMALCOI es reorganitza amb activitats en 2020 i 2021

La simpàtica mascota, AITANA
  • El termini per a presentar els curts  per les corresponents plataformes telemàtiques els curtemtratges comença el pròxim dilluns 1 de juny.
  • En acabar les jornades ‘Premis 20 ANIMALCOI’, es donarà a conéixer  els guanyadors de totes les categories, mentre que els guardons es lliurran en el festival al novembre del 2021.

La COVID 19 obliga a reestructurar tota mena d'esdeveniment social o cultural. I ANIMALCOI, que debutava en 2020 haurà d'esperar al 2021 per a eixir al carrer i als espais públics. No obstant això, l'organització ha preparat una projecció en línia dels curts participants en els premis entre el 13 i 15 de novembre de 2020.

Diguem que no s'ajorna totalment a 2021 i que en les dates en les quals estava previst celebrar la primera edició del Festival d'animació, ANIMALCOI, es projectaran els curts que participen en els diferents premis (hi ha 4).

Així ho han anunciat Raül Llopis, regidor de Cultura d'Alcoi, i Diana Cortés, directora del Festival. L'esdeveniment de novembe adopta el nom de ‘Premis 20 Animalcoi’. El públic podrà votar en el premi destinat als espectadors i el jurat triarà la resta de categories.

Els premis convocats són:

-Premi Caixa Ontinyent. Temàtica:  Drets humans i obert a estudiants.

-Premi Mutua Levante. Tema:  Confiança mutua. Obert a tots

-Premi Animalcoi. Es poden presentar curts estrenats entre 2016 i 2019

-Premi del públic: les persones que assistisquen a les projeccions virtuals dels curts tendran dret a votar el seu favorit

En acabar les jornades ‘Premis 20 ANIMALCOI’, es donarà a conéixer  els guanyadors de totes les categories, mentre que els guardons es lliurran en el festival al novembre del 2021.

Més actes en línia

 

Però, a més a més, l’organitzacio treballant per mostrar a la Societat el paper de l'animació en tots els àmbits. I està treballant per a oferir una sèrie de projeccions, exposicions, tallers online de la mà sempre de les regdories de Cultura, Educació, Joventut i Tturisme, així com des de l’EASD d'Alcoi. Recordem que el festival l'organita l'Ajuntament d'Alcoi & L'Escola d'Art.

En paraules de Diana Cortés, directora d’ANIMALCOI, “hem decidit continuar amb l’animació i el nostre festival, creant un preàmbul que calfe motors per a l’edicio presencial que esperem poder celebrar en 2021”.

Cortés ha recordat que el termini per a presentar els curts  per les corresponents plataformes telemàtiques els curtemtratges comença el pròxim dilluns 1 de juny.

 

Pel 2021, presencial

 

Cortés ha assegurat que continuaran treballant per a celebrar un gran festival amb 2021, “perquè som persones de contacte físic, i ANIMALCOI i la seua mascota, AITANA, mereixen gaudir de la ciutat i d’espais tan especials com ara la sala de l’Asil, el IVAM-CADA, de la Fundación Mutua Levante el centre juvenil de Cervantes o els espais oberts que ofereix la ciutat”.

El regidor de Cultura d’Alcoi, Raül Llopis, per la seua banda, ha dit que l’organització s’hi ha hagut d’adaptar a la nova situació. Però per sort, en aquest cas, no suspenem el fesival, l’ajornem però celebrem actes intermitjos.

Segons Llopis “és molt important que el projecte esté ahí viu i donant suport a un sector professional com el Cultural, que ho està passant i jo passarà malament en els pròxims temps. De fet, animem als creadors locals a que pensen, participen i tinguen en consideració prendre l’Animació com un subsector més en el que poden treballar, vinguen de la disciplina artística de la que procedisquen. Ha estat fonamental mantindre almenys els premis del festival, perquè moltes persones ja estaven treballant en els curts abans de la Pandèmia”.

El regidor pensa que aquesta és una gran iniciativa, perquè “naix amb l’ambició de generar sinèrgies entre els diferents sectors de la creació artística, i Alcoi amb l’Escola d’Art, i els espais culturals dels que disposem, pot generar un escenari ideal per a desenvolupar-lo”.