El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Festival Internacional de Trompeta clausura una tercera edició marcada per l'alt nivell dels participants

  • El primer premi en la categoria A, va ser per a Josep Gómez i de la categoria B per a Amalia Escobar. Van participar 16 músics de tot el país i el jurat va estar integrat pels músics José Antonio García Sevilla, Jonathan Müller, José María Ortí, Manuel Blanco i Édgar Zaragoza.

El Festival Internacional de Trompeta “Ciutat de Xixona”, una de les activitats que ha preparat l’Ajuntament de Xixona per a l’agenda cultural d’estiu, va finalitzar amb un alt nivell per part dels 16 participants. Josep Gómez, en la categoria A, i Amalia Escobar, en la categoria B van aconseguir les primeres posicions del concurs, en el qual van participar 16 alumnes vinguts de tot el país.

Enguany, el festival ha tornat a ser presencial després que l'última edició és reduïra al format en línia a conseqüència de la pandèmia. La tercera edició del Festival Internacional de Trompeta Ciutat de Xixona va concloure amb l'actuació del mestre Manuel Blanco, acompanyat al piano per Luis Arias, després d'una setmana intensa de formació i música del més alt nivell. Blanco és, des de 2006, el trompeta principal de l'Orquestra Nacional d'Espanya i ha sigut trompeta solista en orquestres de primera categoria internacional.

En la clausura va intervindre l'alcaldessa Isabel López, que va donar “l'enhorabona a tots els participants per l'alt nivell que han exhibit”, al mateix temps que es va mostrar orgullosa “pel fet que Xixona compte amb un festival d'aquestes característiques, que en poc temps s'ha convertit en un dels més importants a escala nacional”.

Durant l'última nit de l’esdeveniment, es van donar a conéixer els noms dels premiats en I Concurs Internacional de Trompeta José María Ortí Soriano, que porta el nom de l'il·lustre músic valencià, que va ser durant 40 anys trompeta solista de l'Orquestra Nacional d'Espanya.

El primer premi en la categoria A, que agrupa els alumnes d'entre 17 i 26 anys, va ser per a Josep Gómez. El guardó consisteix en una beca per a l'edició del pròxim any del FIT, a més d'un diploma i diversos obsequis dels col·laboradors. També van ser distingits en aquesta categoria Alba García (2n premi), Antonio Escobar (3r premi) i Alejandro J. Molera (Diploma d'Honor).

Per part seua, Amalia Escobar va fer doblet i va obtindre el premi a la millor intèrpret i el màxim reconeixement en la categoria B, la corresponent als participants de fins a 16 anys. Per darrere van quedar Melchor Collado (2n premi), Agustín Punzano (3r premi) i Hugo Ciudad i Lucía Ferre (Diplomes d'Honor).

El jurat va estar integrat pels músics José Antonio García Sevilla, Jonathan Müller, José María Ortí, Manuel Blanco i Édgar Zaragoza i en el concurs van participar un total de 16 candidats de tot el país.

La regidora de Cultura, Ainhoa López, va explicar que aquest esdeveniment “s'ha convertit en una cita esperada en el calendari cultural xixonenc i, un any més, ha sigut tot un èxit perquè el poble s'ha bolcat amb els assistents i els participants en el festival, al seu torn, s'han implicat de manera exemplar, per la qual cosa hem pogut gaudir d'un gran ambient al carrer del qual també s'ha beneficiat l'hostaleria i els comerços”.

Per la seua part, el director del Festival i també professor de trompeta en el Centre d'Alt Rendiment Musical de la Universitat Alfons X El Savi, Édgar Zaragoza, va avançar que estaven ja planificant l'edició del pròxim any i va afirmar que “el nivell dels participants ha sigut molt alt i possiblement d'ací a uns anys podem dir que grans trompetistes van passar pel festival “Ciutat de Xixona”.

Zaragoza va afegir que “tots ells han acabat molt satisfets de la seua experiència a Xixona i ha agraït la col·laboració tant de l'Ajuntament com de totes les empreses que han patrocinat el Festival”. “Molts ja han reiterat la seua intenció de col·laborar també en l'edició de l'any que ve i no tinc paraules per a agrair el suport rebut”, va concloure.