El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Fòrum d’Ocupació de la UPV comptarà amb un joc de rol que permetrà conèixer millor els talents de l’alumnat

Bernabeu ha destacat que aquesta edició ha patit un creixement exponencial, passant de 20 espais expositors al 2022 a 30 aquest 2023, amb un creixement del 50%.

L'esdeveniment és el pròxim 30 de març de 9:30h a 14h al campus d'Alcoi de la UPV. A aquest Fòrum l'alumnat podrà conèixer les necessitats empresarials, aprendre a preparar CV o una entrevista de treball i participar a diverses activitats per donar a conèixer el seu talent.

Pau Bernabeu, director del Campus d’Alcoi de la UPV, ha presentat aquest matí juntament amb la Vicerrectora d’Ocupació i Formació Permanent de la Universitat Politècnica de València, MªDolores Salvador, l’Ajuntament i empreses, la 19 edició del Fòrum d’Ocupació de la UPV. Aquest esdeveniment que se celebra el pròxim 30 de març de 9:30h a 14h és una cita ineludible per a l’alumnat de la UPV que té l’oportunitat d’acostar-se a empreses del sector i conèixer de prop quines son les necessitats empresarials reals, de manera que puguen anar formant-se en aquesta línia. L’ocasió també els permet aprendre a fer CV o a preparar entrevistes de treball. L’esdeveniment se celebra al campus d’Alcoi de la UPV al Poliesportiu i a la Plaça Ferràndiz i Carbonell.

Aquesta edició compta amb diverses novetats. En primer lloc, es desenvoluparà un joc de rol que busca conèixer el talent ocult que no s’expressa a CV o entrevistes de treball. Es tracta d’una tècnica d’avaluació de l’alumnat sota el títol ‘Esto no es un cluedo’. A més, el Fòrum comptarà també amb la presència de dos còmics molts coneguts: Cabra Fotuda i Maria Zamora.

Bernabeu ha destacat que aquesta edició ha patit un creixement exponencial, passant de 20 espais expositors al 2022 a 30 aquest 2023, amb un creixement del 50% i la presència d’empreses que venen de punts com Castelló, Madrid, Ibi, Cocentaina, Albaida, Xàtiva, entre moltes altres localitats.

Salvador ha explicat que un dels objectius és que aquesta cita siga una festa i fira de l’ocupació i que és important tan per a l’alumnat, per a que conega les empreses i les necessitats d’aquestes, com per a les pròpies empreses, que  tenen ací l’oportunitat d’identificar perfils i possibles futurs treballadors i treballadores: “La postpandemia l’hem notada amb l’increment de la participació d’empreses que busquen de nou treballadors”, ha destacat i ha agraït tant al consistori com a les diferents empreses el recolzament incansable i participació edició darrer edició.

Alberto Belda, regidor d’Ocupació ha volgut recordar que el Fòrum té un èxit constant i que és molt important perquè permet el contacte directe entre el món acadèmic i el món empresarial, el que permet que la universitat puga adaptar la seva formació a les necessitats reals de les empreses: “I a la vegada fer més fàcil a les empreses el reconeixement del talent dels joves estudiants”, ha matisat el regidor.

EMPRESES PREMIUM

La presència d’empreses al Fòrum fa possible que poc a poc s’haja anat arribant a l’envergadura i professionalitat d’un esdeveniment on cada any nombrosos alumnes troben feina o es donen a conèixer. Un exemple és Juan Pablo Bonel, d’Accenture, que ha explicat que ell es va poder incorporar com a treballador a un Fòrum ara fa 16 anys i ha destacat que per a l’empresa “el CV de la UPV sempre ha sigut de gran interès pels perfils professionals que es formen”.

Després ha arribat el torn de Caixa Popular, de la mà de Mª Jesús Figuerola, qui ha parlat d’un model de banca diferent: “Estem en plena expansió i creixement en tota la província d’Alacant i ens interessa que l’alumnat conega el nostre model de cooperativa i entenga que estem implicats a l’entorn social i empresarial de la zona”.

Antonio Nacher, d’Heligràfics, també ha parlat de la necessitat de retindré el talent  i de com l’empresa és generadora d’innovació el que fa que busque un perfil molt determinat de treballador.

Multiscan és una empresa local que també participa en aquesta edició del Fòrum. Com ha assegurat Jordi Molines, es tracta. d’una empresa que s’ha creat i format a Alcoi i en el campus d’Alcoi de la UPV. Ara que acaba de ser adquirida per una multinacional, lels objectius de creixement estan assegurats, pel que participar al Fòrum els ajuda a trobar tot tipus de perfil que van a necessitar.

A aquesta edició se suma Plasticforte, una empresa familiar de Banyeres de Mariola, que té contractades a més de 700 persones i exporta a més de 40 països. Segons Carlos Albero, l’objectiu de participar a l’esdeveniment és, entre altres, escoltar a l’alumnat que viu un moment social molt determinat i enriquir-se de quin tipus de feina busquen i veure si el que ofereixen des dels seus valors empresarials s’ajusta al que demanen. També volen exercir de facilitador de les necessitats empresarials per a que la universitat tinga més fàcil adaptar  la formació universitària.

Jean François Clercx, ha parlat en representació d’una empresa Suïssa sota el títol de Mimacom que des de 2011 té seu a Espanya i que compta amb 160 empleats que des de la pandèmia poden treballar des de casa, el que permet molt obrir el camp i buscar treballadors de qualsevol punt, inclòs Alcoi.

L’última en intervindré ha sigut Araceli Mira, d’Unió Alcoyana, una empresa que porta participant del Fòrum des dels seus inicis. Mira ha destacat que aquesta cita els permet arrimar-se al talent i conèixer el potencial de l’alumnat: “I a més també conèixer nous llenguatges gràcies a com es configura el Fòrum, que aquesta edició compta amb la presència d’influencers”, ha conclòs, en referència als còmics que hi participen.

Des de la universitat han animat a la participació de tot l’alumnat i s’ha compromés a fer tot el possible per a que la formació estiga lo més alineada possible amb les necessitats empresarials.