El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Fòrum d'Ocupació de la UPV evoluciona i es converteix en JobTalent

Presentació de JobTalent 2020

El pròxim 14 de maig torna la festa de l'ocupació al Campus d'Alcoi de la UPV amb un nou nom, JobTalent, i novetats com una Escape Room per a trobar feina. De nou Arkano serà el presentador de les activitats.

El fòrum d'Ocupació de la UPV, ara JobTalent, posa en contacte els estudiants amb les empreses i les seues necessitats de talent. El pròxim 14 de maig, dijous, celebrarà la seua edició número 16, i des del Campus d'Alcoi de la UPV han presentat les xifres de balanç de tots aquests anys, que demostren el bon funcionament d'aquesta "festa de l'ocupació".

15 edicions d'evolució cap a un fòrum més dinàmic

En les 15 edicions ja celebrades, han participat més de 5.400 estudiants, 59 empreses patrocinadores, i 230 empreses col·laboradores. En total, s'han fet 83 tallers i 84 conferències. El format ha evolucionat al llarg del temps, com explica Jaime Masiá, subdirector d'ocupació i generació espontània, per ser "més innovador, dinàmic, i adaptat a la filosofia dels nostres jóvens". Així, en 2016 el fòrum ix al carrer, i s'incorpora l'Elevator Pitch, on els alumnes han de concretar en pocs minuts la seua idea, projecte o curriculum, que és votada per les empreses participants. En aquests tres anys hi han participat 104 alumnes en l'Elevator Pitch.

I les novetats continuen. Per a l'edició del 2020 s'incorporarà una Escape Room per a trobar feina, una iniciativa que ja feren en novembre com a prova i va resultar un èxit. I també per a l'edició 2020 repetirà com a presentador de les activitats el conegut Arkano. També un nou nom que fa un joc de paraules en anglés i valencià, amb els mots anglesos Job i Talent, però amb una iconografia diferent en la 'b', que permet llegir les paraules valencianes Jo i Talent.

 

Una acció que realment fomenta l'ocupació

La UPV compta amb un servei distintiu i diferencial: el Servei Integrat d'Ocupació. No sols actua els dies de fòrum d'ocupació, sinó que al llarg de tot l'any facilita el contacte entre estudiants i empreses. Tan sols al Campus d'Alcoi de la UPV es generen a l'any més de 600 pràctiques remunerades en empreses, amb incidència en el fet que són remunerades. Com explica Juan Ignacio Torregrosa, director del Campus "no sols fan pràctiques sinó que cobren pel seu treball. I les estadístiques diuen que les empreses estan molt satisfetes amb els nostres alumnes. Pràctiques remunerades no tenen tots, vam ser atrevits i ara podem presumir".

 

Encara a temps de formar part de JobTalent

Des de la Universitat Politècnica de València animen a les empreses a participar de la cita, tant al Campus d'Alcoi com al Campus de Vera, on tindrà lloc uns dies abans. Carmina Gil Gil, cap del servei Integrat d'Ocupació, assegura que "és un dia d'alegria per a l'ocupació".