El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El govern acusa a Compromís de crear "alarma social" amb una "falsa" plaga de puces

El secretari general del PSPV en Alcoi, Jordi Martínez, sosté una captura de la publicació de Compromís.

L'origen del conflicte escau en la forma en què Compromís ha decidit fer públic el comunicat, il·lustrant-lo en xarxes socials amb fotografies d'arxiu de picadures que no es corresponen amb aquelles que han tingut lloc en Alcoi.

Nou enfrontament entre el govern socialista i Compromís Alcoi, en aquest cas per una suposada plaga de puces als parcs de la ciutat. Després que Compromís haja publicat una entrada en xarxes socials on alerta de la presència d'aquest paràsit en el parc del Parterre, el govern municipal ha desmentit aquesta informació, qualificant-la de "miserable" i com a part d'una estratègia per a crear "alarma social".

El secretari general del PSPV alcoià, Jordi Martínez, ha evidenciat en roda de premsa el malestar de la formació envers la informació transmesa per Compromís. L'origen del conflicte escau en la forma en què el grup de l'oposició ha decidit fer públic el comunicat, il·lustrant-lo en xarxes socials amb fotografies d'arxiu de picadures que no es corresponen amb aquelles que han tingut lloc en Alcoi. Martínez considera "miserable" aquesta pràctica, i lleva ferro al fet que hagen pogut aparéixer puces en algun parc, aparició que a parer seu en cap cas es correspondria amb una plaga. El regidor considera "normal" que s'hagen pogut donar casos puntuals de picadures per puça, però assegura que la forma en què Compromís ho ha comunicat és propi de les "fake news a l'estil de Trump", i que l'únic que genera és "alarma social entre la ciutadania".

"L'estratègia de Compromís en aquesta legislatura ha canviat" afirma el secretari general socialista, en referència a la forta oposició que està exercint la formació valencianista, i que s'ha evidenciat amb distintes acusacions al govern en les últimes setmanes. "Els demane que tornen a la normalitat i que deixen de banda aquestes aventures" ha conclòs Martínez.

Resposta de Compromís

Des del grup municipal de Compromís relativitzen la transcendència que ha donat el govern a la foto publicada. "La mare de la xiqueta afectada per les puces no es va deixar que publicarem fotos d'ella, per la qual cosa vam optar per una foto de caràcter genèric per a il·lustrar el comunicat" assegura el portaveu de la formació, Màrius Ivorra.

El vertader problema radica per a ells en la "plastificació" amb gespa artificial dels parcs en Alcoi, com és el cas del Parterre. Asseguren que des de l'Ajuntament no s'estan netejant degudament aquestes superfícies artificials, sobre les quals "els animals fan les seues necessitats que finalment acaben sent absorbides de manera natural". Demanen docs que siguen netejades diligentment, o que almenys s'opte per plantes autòctones que no necessiten tanta aigua per a subsistir com la gespa natural.