El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El govern aprova recuperar la 'zona blava' en el centre i en zones comercials d'Alcoi

Plaça Torre de les Maçanes /ALICANTE PLAZA
  • L'ordenança va avant amb el vot del regidor no adscrit-ex de Ciutadans. Un fet que ha sorprés COMPROMÍS, que ho veu com una situació 'poc casual'.
  • Quique Ruiz: "Sembla que treballen com si estigueren omplint una quiniela"

Agost de 2018, any preelectoral. L'Ajuntament d'Alcoi suprimeix l'ORA, la zona blava... pagar per aparcar en el carrer. 7 de maig de 2021, el govern, amb el vot de qualitat de l'alcalde i l'abstenció de Marcos Martínez, qualificat pels excompanys de Ciutadans com a trànsfuga, tiren avant una nova normativa (ara en estudi) per a regular l'aparcament en el centre. Començaran a implantar-ho en la placeta de les Eres.

El regidor, Jordi Martínez, explicava en el ple de divendres 7 de maig que es tracta d'un pla amb el qual es vol aconseguir mobilitat en l'aparcament al centre i a zones comercials; és a dir, que es compartisquen els llocs d'aparcament i per tant, que no es puga estar més de dues hores. Però el cert, i segons aclareix l'oposició en bloc (excepte el No adscrit), el que està passant és que torna l'ORA.

De moment, el reglament està aprovat pel ple amb el vot de qualitat de l'alcalde i l'abstenció de Marcos Martínez. És poc habitual que l'alcalde (siga el municipi que siga) intervinga en una decisió amb el seu vot de qualitat. En aquest cas sí que ho ha fet. Pel que fa a l'abstenció del No adscrit i ex de Ciutadans, Marcos Martínez, des de Compromís sospiten que no és un fet casual i entreveuen una nova amistat per interessos entre el govern municipal i Martínez.

La resta de l'oposició va votar en contra al·legant, entre altres moltes coses, que no és el moment, perquè Alcoi està immersa de ple en el procés de peatonalitzaciò. Des de Guanyar, Pablo González, diuen que no entenen si aquesta és una bona acció per a fomentar que les persones vagen al centre. Des de Ciutadans i Podem, insisteixen en la idea que no és el moment. Almenys, opinen- haurien d'oferir abans nous llocs d'aparcament públic i lliure en la zona de La Riba.

Quique Ruiz, portaveu del PP, ha ironitzat amb aquesta decisió en dir que el govern municipal planifica com si estiguera omplint una quiniela,a l'atzar.