El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El govern central autoritza a Alcoi a elaborar la seua Agenda Urbana Local 2030

Toni Francés en la presentació / Ajuntament d'Alcoi

Segons Toni Francés, “aquest protocol posicionarà a la nostra ciutat entre les referents per a altres municipis. Hem fet un pas molt important per a millorar el nostre posicionament per a l'obtenció de nous fons europeus i aquesta plataforma ens situa per davant d'altres ciutats per a la captació d’aquests".

Alcoi serà una de les ciutats pilot de tot el territori espanyol per a l'elaboració de l'Agenda Urbana 2030. La Junta de Govern Local ha aprovat el protocol amb el Ministeri d'Agenda Urbana que situarà a Alcoi com una de les ciutats model. L'objectiu de l'Agenda Urbana, a escala europea, d'Espanya o d'Alcoi, té com a objectius perseguir la sostenibilitat en les polítiques de desenvolupament urbà a escala local i en línia amb l'Agenda 2030. L'alcalde Toni Francés assegura que amb aquestes accions millora el posicionament d'Alcoi "per a l'obtenció de nous fons europeus".

L'Agenda Urbana Espanyola és un document estratègic de conformitat amb els criteris establits per l'Agenda 2030, la nova Agenda Urbana de les Nacions Unides i l'Agenda Urbana per a la Unió Europea, que persegueix l'assoliment de la sostenibilitat en les polítiques de desenvolupament urbà.

Aquesta estratègia de desenvolupament urbà de caràcter integrat ofereix un Decàleg d'Objectius Estratègics que despleguen, al seu torn, un total 30 objectius específics, i 291 línies d'actuació, perquè els municipis interessats puguen elaborar els seus propis Plans d'acció.

ODS

A juliol de 2017 es va aprovar l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat que suposa una inversió global de 20 milions d'euros, cofinançada pels fons europeus FEDER 2014-2020 per un total de 10 milions d'euros. Ara, després de l'aprovació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) inclosos en l'Agenda Urbana Europea, en l'Agenda Urbana de les Nacions Unides i l'Agenda Urbana Espanyola, l'Ajuntament està ja immers en l'elaboració de la seua Agenda Urbana local i aquest mateix matí després de l'aprovació del protocol en Junta de Govern hi ha hagut una reunió amb Caps de Departament de l'Ajuntament i equip de Govern per a començar a treballar ja per a complir els objectius marcats.

“Aquest protocol posicionarà a la nostra ciutat entre les referents per a altres municipis. Hem fet un pas molt important per a millorar el nostre posicionament per a l'obtenció de nous fons europeus i aquesta plataforma ens situa per davant d'altres ciutats per a la captació d’aquests. L'Agenda Urbana un full de ruta que marcarà l'estratègia i les accions locals a desenvolupar fins a 2030 per a aconseguir una ciutat més sostenible i integrada”, ha explicat l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés.