El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Govern central subvenciona amb 165.000 euros diverses reparacions efectuades després del temporal ‘Gloria’ a Alcoi

Mur fàbrica
  • Toni Francés“El compromís del Govern central amb aquestes ajudes, que venen a compensar l'esforç realitzat per l'Ajuntament d'Alcoi per a recuperar la normalitat i reparar amb la major rapidesa possible els danys provocats per aquest violent i excepcional episodi meteorològic”.

Les ajudes es van sol·licitar pels treballs realitzats per a reposar el mur de contenció que va caure sobre el llit del riu Serpis, la reparació d'un dels trams del cunetó del polígon Santiago Payá i la protecció de talussos pròxims al riu Molinar.

El Ministeri de Política Territorial ha concedit a l'Ajuntament d'Alcoi una subvenció de 165,255 euros per a ajudar a sufragar diverses reparacions efectuades a la ciutat per a revertir els efectes del temporal ‘Gloria’, que va tindre lloc entre el 19 i el 21 de gener de 2020.

L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, destaca que“El compromís del Govern central amb aquestes ajudes, que venen a compensar l'esforç realitzat per l'Ajuntament d'Alcoi per a recuperar la normalitat i reparar amb la major rapidesa possible els danys provocats per aquest violent i excepcional episodi meteorològic”.

En concret, el Govern central ha assignat una subvenció de 34.547,36 euros a les obres per a retirar part d'un mur perimetral de la Fàbrica Escaló que va caure sobre el llit del Riu Serpis, així com per a executar un nou mur de contenció de terres en aquest punt.

D'altra banda, la reparació d'un dels trams del cunetó del polígon Santiago Payá, el que es troba a esquena del Carrer Filá Benimerins, entre els números 29 i 33, ha rebut una ajuda de 110.787,64 euros, un 48,81% de les obres, valorades en 226.959,79 euros.

La tercera de les actuacions subvencionades és la protecció del talús amb despreniments al costat de l'antic molí del Riu Molinar. En aquestes obres, es va retirar la terra i les pedres procedents del despreniment i es va condicionar la superfície del talús per a posteriorment protegir-lo davant d'inestabilitats superficials. El projecte va costar 38.840 euros i l'ajuda concedida és de 19.920 euros.

La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana ha informat d'aquesta resolució, que s'ha publicat a més en el Boletín Oficial del Estado i en el portal web del Ministeri de Política Territorial