El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Govern de Cocentaina s’abaixa els sous

Plenari del dijous 6 de juliol, on es van aprovar aquestes noves mesures.

La reducció dels sous, estalviar-se les retribucions de l'oposició i el fet que els plenaris tornen a ser mensuals, eren tres de les principals promeses que Compromís portava al seu programa electoral i que ha acordat amb els seus socis de govern, el PSPV-PSOE. 

A més d’abaixar-se el sou un 10%, el Govern ha acordat tornar als plenaris mensuals i fixar les alliberacions i retribucions dels regidors.

El nou Govern de coalició de Cocentaina, format pel PSPV-PSOE i Compromís, ha acordat rebaixar-se els sous un 10%. D’aquesta manera, el sou d’alcaldia, que fins ara ascendia a 49.728,66 euros, es reduirà fins als 44.755,80 euros. D’altra banda, també han votat a favor de retirar l’assignació mensual a l’oposició, formada actualment pels 6 regidors del Partit Popular (PP) i 1 de Vox.

 

Una altra de les mesures que s’ha aprovat afecta la nova periodicitat del plenari municipal, el qual tornarà a ser mensual en compte de bimensual. De la mateixa manera, s’han modificat les quanties que percebrà cada regidor als plenaris (120 euros) i a les comissions informatives (50 euros).

 

Per acabar, han fet públic l’organigrama polític de l’actual consistori, quedant de la següent manera: hi haurà 2 alliberaments al 100% (els quals corresponen a l’alcalde i al primer tinent d’alcalde), 2 al 75%, altres 2 al 50% i els darrers 4 al 25%.

 

Segons Jordi Pla, alcalde de Cocentaina, "hi haurà plenaris cada mes i un total de 5 comissions informatives. Apostem per la participació i per la transparència en la gestió". A més a més, Pla ha afegit que "reduïm un 10% els salaris de l’equip de govern".


En paraules de Rubén Muñoz, primer tinent d’alcalde, «l'estructura organitzativa consensuada amb l'equip de govern pensem que és la necessària per respondre de manera eficaç i eficient a les demandes de la nostra població. L’operativa d'un Ajuntament com el nostre requereix molta dedicació diària i amb aquesta estructura creiem que suplim eixa necessitat».