El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El govern de Muro contesta a Compromís sobre les acusacions de l'aula d'infantil del CEIP Montcabrer

CEIP Montcabrer / Facebook col.legi

Gabriel Tomás, alcalde de Muro, assegura que "en l'últim escrit que tenim, ens indiquen des de Conselleria que no podem iniciar l'obra".

Després del comunicat de premsa de Compromís Muro en el que es manifestava "l'incompliment amb l'adequació del pati i de l'aula d'infantil per a les xiquetes i xiquets de 2 anys", el govern municipal ha contestat a aquestes acusacions per part dels nacionalistes. Gabriel Tomás, alcalde de Muro, assegura que "en l'últim escrit que tenim ens indiquen des de Conselleria que no podem iniciar l'obra".

Xelo Cascant, regidora d'Educació de Muro, assegura que "és una manipulació de les dades. A mi em sorprén molt tot el que ha ocorregut perquè Compromís de Muro ha tingut accés a la documentació i tenen representació al Consell Escolar. Em sorprén perquè falten a la veritat i diuen només el que es convé".

Des de Compromís Muro, en el comunicat enviat fa uns dies "volien denunciar la falta de previsió del senyor Alcalde, que va agafar el compromís d'adequar aquesta aula i que no ha fet la seua feina, en temps i forma. Denunciem públicament la deixadesa i inacció tant de l'Alcalde com de la Regidora d'Educació. També volem donar les gràcies a l'escola que ha posat en marxa l'aula, en un any ja de per sí complicat amb tots els protocols per previndre la COVID-19, sense que aquesta estiga adequada amb el sobreesforç que comporta".


Xelo Cascant i Gabriel Tomàs han contestat a Compromís Muro:


"A hores d'ara, l'únic que tenim és un document de Conselleria que ha entrat per correu electrònic que ens indica que no podem començar l'obra i ens exigeixen una memòria i una sèrie de dades que el que fan és assumir que eixa competència realment és de Conselleria".

"És la segona o tercera vegada que s'ha enviat aquesta documentació i una vegada l'analitzen, ja contestaran que és el que hem de fer"
. Asseguren que en l'hipotètic cas que Conselleria diguera que és l'Ajuntament qui ha de fer la inversió, indiquen que "nosaltres ho tenim ja tot enllestit per enviar a l'empresa encarregada a fer l'obra i estem esperant. Els únics culpables de tot aquest retard és conselleria, que no dóna contestació a l'informe de duplicitat".

"L'adequació del pati hauria d'estar feta des del 2009. Estem a 2020 i ningú s'ha recordat d'eixe patí fins ara. Realment qui sofreix açò són els xiquets, mestres i famílies principalment. Ajuntament i Conselleria tenen uns pressupostos i unes obligacions a complir. Nosaltres les complim i Conselleria no. La manipulació de Compromís fa que parega que els culpables som nosaltres i això és totalment fals".

"L'Ajuntament ha demanat tindre les competències per fer aquesta inversió i Conselleria no ha contestat. Quan ens contesten, actuarem, però la responsabilitat màxima és d'Educació. Durant aquest procés hi ha dos informes jurídics elaborats per tècnics de l'Ajuntament que reforcen la postura del govern municipal, és a dir, que cadascú assumisca la seua part de realitat".