El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El govern de Muro es deslliga de la manifestació d'emergència feminista convocada per Compromís

Manifestació feminista celebrada en Alcoi

La manifestació ha sigut convocada per a aquest divendres 20 de setembre a les 20.30 en la plaça del Matzem.

Aquesta acció feminista respon a la 'Nit Violeta', a la qual s'han sumat més de 250 ciutats, i que ha sorgit per iniciativa de la Plataforma Feminista d'Alacant.

L'equip de govern de Muro no donarà suport a la manifestació feminista convocada per Compromís aquesta nit, amb ocasió de La Nit Violeta. L'alcalde Gabriel Tomàs critica que Compromís s'haja volgut apropiar d'aquesta reivindicació amb una convocatòria uniliteral, sense comptar amb la resta de forces municipals. Des de Compromís ho neguen, i asseguren que van sol·licitar a l'Ajuntament l'adhesió a la mobilització, encara que no han rebut resposta.

"Li han donat un caràcter polític a una reivinicació que hauria de tenir connotacions purament socials" assegura el primer edil, qui acusa a Compromís d'interferir amb les tasques del govern i que confonga a la gent per xarxes socials. Al·ludeix Tomàs a les xarxes socials perquè Compromís Muro ha fet pública la convocatòria mitjançant el seu perfil a Fecebook, amb un cartell on apareix la imatge de la formació, i que per a l'alcalde és una clara mostra de l'intent d'apropiar-se de la reivindicació. A pesar d'això, des de l'equip de govern manifesten el seu suport en la lluita contra la violència de gènere, i anuncien que  s'adheriran al manifest i a la mobilització internacional.

Des de Compromís Muro neguen que la convocatòria no s'haja fet extensiva a la resta de partits: "els vam fer arribar un escrit per a fer-los partícips, però encara no hem rebut resposta", afirma el líder de la formació, Vicent  Molina. Compromís ha facil·licitat aquest document, una instància general on "sol·licita a l'Ajuntament de la Vila de Muro que s'adherisca a la manifestació".

La convocatòria està prevista per a aquesta vesprada a les 20.30 h en la plaça del Matzem. Aquesta acció feminista respon a la 'Nit Violeta', a la qual s'han sumat més de 250 ciutats, i que ha sorgit per iniciativa de la Plataforma Feminista d'Alacant.