El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El govern de Toni Francés ha invertit 7 milions d'euros en la millora dels edificis públics, carrers, transports i sistemes de comunicació

La rotonda del Collao
  • 4,3 milions s’han dedicat al Pont de Sant Jordi, la rotonda de l’afició de l’Alcoyano al costat del Collao, i 8 espais del centre de la ciutat

Accessibilitat de la Res pública a la ciutadania. Era un dels objectius principals del govern del PSOE d'Alcoi, i per això es va crear una regidoria específica. Són més de 7 milions els que s'ha invertit en actuacions en quatre àmbits: via pública, edificis públics, transport i sistemes de comunicació i informació.

Toni Francès ho presenta com una de les seues promeses acomplides en els últims 4 anys de legislatura i també com un nou repte per als futurs. Accessibilitat als espais públics, en definitiva, fer més fàcil la vida a les persones.

Són 7.120.984 euros els que ha gestionat l'Ajuntament dins del Pla d'accessibilitat que realment es va iniciar el 2016. I és que es tracta d'un programa a llarg termini fixat en períodes de 5, 10 i 20 anys. 

Accions en els carrers

Dels 7,1 milions d'euros, 4.337.258,81 s’han dedicat a l'accessibilitat en la reurbanització del Pont de Sant Jordi, la rotonda dedicada a l’afició de l’Alcoyano al costat del Collao, les actuacions de Sant Francesc, Ramón y Cajal, Gurugú, Sant Mateu, Sant Nicolauet, Sant Maure, Santa Rita, El Tap o la plaça Benissaidó.

En els edificis públics, la inversió ha estat de 1.538.196,32 euros que han anat a millorar l’Escola Oficial d’Idiomes, el Centre de Majors d’Oliver, L’Àgora, El Collao, el Centre de Salut La Fàbrica o l’Edifici Viaducte del Campus d’Alcoi de la UPV.

La resta de diners s'han gastat en sistemes de comunicació i informació i també en les obres de l’Estació Renfe, la instal·lació de suports isquiàtics en les parades d’autobús o els aparcaments de bicis i patinets en els col·legis.