El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El govern està orgullós del centre, "un barri atractiu" per a "joves i famílies"

La 'caseta' de la Plaça d'Espanya / AM

11 parelles volen participar a 'Viure al centre'

La campanya 'Viure al centre' presentada per la Mesa del Centre d'Alcoi continua en marxa. 11 parelles han explicat en vídeos perquè poden viure al centre i 16 empreses alcoianes col·laboren en la campanya. Cal destacar que les parelles contaran la seua experiència de viure al centre, i faran uns reptes però a la casa no hi ha càmeres, ni s’envaeix la intimitat de ningú, igual que es pot compaginar amb qualsevol feina. Ara toca escollir quines dues parelles són les finalistes i que participaran en l'experiència.

A banda d'aquesta campanya de 'Viure al Centre', impulsada per la Mesa, el govern ha volgut realçar totes les mesures que està fent per aquest barri. Cal destacar que la Mesa del Centre és un òrgan de participació creat en 2016 per tots els grups polítics, el Campus de la UPV, la Cambra de Comerç, l’associació de veïns i associacions comercials. Vanessa Moltó, regidora de Comerç, sosté que les mesures impulsades a la Mesa han estat "per davant de qualsevol partidisme".

Algunes mesures i accions que indica el govern de Toni Francés són ajudes comercials, regeneració urbana, ajudes per rehabilitat vivendes privades, el projecte per crear 30 vivendes públiques, nous serveis com la comissaria o els jutjats, la recuperació l’IVAM CADA, el nou campus de la UA, l’oficina del centre, ajudes per rehabilitar façanes, pàrquings intel·ligents...

El govern socialista recorda que gràcies al pla ARRU, subvencionat pel Ministeri, la Generalitat i l'Ajuntament i les seues ajudes per a propietaris privats, ja s'han rehabilitat, concretament en la zona prioritària dins del barri del centre, 24 habitatges ja acabats i hi ha, unes altres, en procés. Als habitatges, s'han d'unir, les ajudes comercials, s'han obert un total de 29 ajudes per obrir negocis. Al costat de les ajudes per obrir la persiana, també hi ha unes altres per a la rehabilitació de baixos comercials, 16 en total en els dos últims anys, i 12 més, pendent de revisió en aquesta edició.

A banda, ja està en marxa el segon pla ARRU amb més de dos milions d'euros de pressupost. En aquest cas es realitzarà la construcció d'un total de 30 habitatges. Un altre factor important per a la revitalització del centre ha sigut l'ampli calendari d'activitats turístiques, culturals i esportives.

A aquesta regeneració d’edificis s'uneix el condicionament i millora d'alguns carrers importants del centre en els últims anys. El govern posa exemples de carrers com "Sant Llorenç, Mossèn Torregrossa, País Valencià, Casablanca i Sant Jaume, al costat de la rehabilitació dels parcs de la Glorieta i el Parterre, i d'onze fonts situades en el centre històric". La creació dels pàrquings intel·ligents en tres zones i les actuacions de millora tant en el Pont de Sant Jordi, Viaducte com el Pont Maria Cristina, han marcat el manteniment imprescindible però absent durant les dècades precedents en el cor de la ciutat.

Una altra de les millores ha sigut "l'augment de les mesures de seguretat". Els de Toni Francés fan referència a la comissaria de la Plaça Les Xiques o el contracte d'un servei de mediació comunitària. També està prevista l'ampliació de càmeres de seguretat en la zona.