El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El govern ho té tot de cara per a aprovar els pressupostos

Plenari municipal d'Alcoi

L'esborrany de pressupostos presentat per l'equip de Govern ascendeix als 64,3 milions d'euros, un increment del 7,7% respecte als de l'any 2018.

L'últim partit que faltava per a pronunciar-se sobre els comptes municipals, Ciutadans, ha anunciat que s'abstindrà en la votació dels pressupostos, pel que el govern local té llum verda per a aprovar els comptes de 2019. Aquesta postura ve reforçada per la de Compromís i PP, que en la comissió informativa prèvia al debat també s'han abstingut, atorgant al Partit Socialista la momentània majoria simple en la votació.

Tanmateix aquestes postures podrien variar lleugerament de cara a la celebració del plenari extraordinari del 31 de gener, moment escollit per a votar el document. De fet Compromís fa mesos que va iniciar les negociacions amb el Govern, amb tres propostes que per a la formació eren "innegociables" i que els socialistes veurien amb bons ulls. El PP encara no s'ha pronunciat respecte a la seua postura definitiva, i supedita el suport al fet que el Govern accepte les seues esmenes. De moment han vist acceptades el 74% d'aquestes, encara que els populars demanen un major compromís, per exemple, amb una major inversió en el manteniment de la ciutat.

Abstenció de Ciutadans

Al marge d'allò que faça el PP, i amb el probable suport de Compromís, l'abstenció de Ciutadans deixa la porta oberta a què s'aproven els comptes de 2019. La formació taronja ha presentat 20 propostes "algunes de les quals han sigut escoltades, però, malgrat això, aquest pressupost no és el que nosaltres hauríem volgut", assegura el regidor José Miguel Antolí, que justifica la postura del partit com una forma de "responsabilitat envers la ciutat, encara que clarament plantegen objectius inassolibles".

Vot en Contra de Guanyar

L'únic partit que ha confirmat el vot negatiu envers els pressupostos és Guanyar Alcoi, qui no ha aconseguit el vistiplau del Govern respecte a les seues 70 esmenes. La formació va decidir aquesta postura durant l'assemblea oberta celebrada el passat 23 de gener, encara que no oficialitzarà la decisió fins al plenari extraordinari de gener.