El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El govern municipal d'Alcoi proposa 400.000 euros per a plans d'ocupació en els pptos. de 2018

Vanessa Moltó i Toni Francés, presenten els pptos 2018 / R. Lledó
Una de les novetats són els 150.000 euros per a "un pla específic per a col·lectius vulnerables"

El plenari del 29 de gener servirà per a debatre el pressupost municipal de 2018 que ja va presentar el govern municipal d'Alcoi. En un comunicat de premsa destaquen els 400.000 euros per a plans d'ocupació que s'inclouen en els pressupostos, mentre que 150.000 euros aniran destinats a "un pla específic per a col·lectius vulnerables que tenen pitjor inserció laboral". Aquesta és una iniciativa de Ciutadans que l'ha vist amb bons ulls el govern de Toni Francés.

Altra partida que destaca el PSOE són els 90.000 euros per a contractar a dues tècniques d'inserció laboral. Aquesta acció ja es va dur a terme el 2017 amb una subvenció del Servef.

Una altra partida de 80.000 euros està destinada per a comprar el material i l'equipació que es dóna a tots aquells contractats pels plans d'ocupació i queden prop de 60.000 euros que es reserven per a poder acollir-se al pla d'altres administracions, en els que l'Ajuntament ha de posar alguna part proporcional del total.

El govern destaca que des del Departament de promoció econòmica es gestiona el portal municipal d'ofertes d'ocupació, PortalEmp, que l'actualitat compta amb 29 ofertes actives per a diferents perfils tant qualificats com no qualificats.

Manolo Gomicia, regidor de Promoció Econòmica, destaca que "l'ocupació segueix essent una de les prioritats d'aquest govern. Les dades són positives, especialment en la indústria, però hem de treballar aprofundint en nous àmbits empresarials com l'Smart City, diversificant sectors i creant noves empreses tecnològiques. També és important, i per això seguim treballant molt en el departament, en l'ocupabilitat de les persones, donant-los l'orientació necessària per a adaptar-se al nou mercat laboral".