El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El govern municipal d'Alcoi proposa un pressupost de 59,5 milions d'euros a 2018, un 7% més que a 2017

Vanessa Moltó i Toni Francés, presenten els pptos 2018 / R. Lledó
La intenció és que s'aprove en un plenari extraordinari a gener i, abans, l'esborrany es passarà als distints grups de l'oposició

Aquest augment del pressupost és gràcies, en part, als 10 milions d'euros de fons europeus per l'Estratègia DUSI i també la recuperació per part de l'Ajuntament d'1,5 milions d'euros d'Ortiz pel projecte del Boulevard. Toni Francés ha incidit en què les "prioritats" d'aquest pressupost són "les polítiques socials, la promoció econòmica i el manteniment de la ciutat".

Aquest augment del pressupost és gràcies, en part, als 10 milions d'euros de fons europeus per l'Estratègia DUSI i també la recuperació per part de l'Ajuntament d'1,5 milions d'euros d'Ortiz pel projecte del Boulevard. Toni Francés, alcalde, i Vanessa Moltó, regidora d'Hisenda, han presentat aquest pressupost per a 2018. Francés ha destacat que les "prioritats" d'aquest pressupost són "les polítiques socials, la promoció econòmica i el manteniment de la ciutat". Amb 59,5 milions d'euros, suposa un increment del 7% més que l'any passat. Els grups de l'oposició tindran l'esborrany i la intenció del govern és que s'aprove en un plenari extraordinari de gener. 

Pel que fa a les inversions, augmenten en un 126% respecte a 2017 i se situen al voltant dels 7 milions. Dels 10 milions del DUSI, s'incorporen al pressupost 2,5 milions d'euros. Francés també ha destacat que "ha estat l'esforç més gran inversor de l'última dècada".

Quant a la recuperació de patrimoni històric, es destinaran uns 2 milions d'euros. El govern socialista ha volgut conjugar aquesta recuperació del patrimoni amb "l'atracció de l'economia" i ha posat exemples com la continuïtat del projecte de Rodes (1,3 milions d'euros), la recuperació de l'espai del Molinar per convertir-lo en espai museístic (400.000 euros) i la recuperació de les pintures de la Sarga per fer un centre d'interpretació (vora 300.000 euros es destinaran).

Altra partida del pressupost anirà destinada a continuar en el Pla d'Accessibilitat. En 2017 s'han destinat 70.000 euros, mentre que a 2018 s'aportarà mig milió d'euros. Altre dels projectes que s'han anunciat és l'adequació d'una de les rotondes d'entrada a Alcoi per 750.000 euros. Segons Toni Francés, "ambdues són necessàries" i començaran les obres en la que abans estiga a punt.

Una inversió necessària per al món de la Festa serà la consolidació del vessant del Riu Riquer que afecta algunes filaes d'Alcoi amb 500.000 euros. El consistori també hi ha anunciat que destinarà 400.000 euros a plans d'Ocupació a banda dels que fa conjuntament amb altres administracions. L'alcalde ha reconegut que aquests plans "tindran especial atenció a col·lectius amb dificultat per accedir al món laboral".