El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El govern municipal “falseja dades” en matèria d’empobriment a Alcoi, segons el PP

Quique Ruiz

El Partit Popular qualifica de “molt preocupants” les xifres de l’informe de la pobresa elaborat per la Regidoria de Benestar. Indica que les dades comarcals milloren gràcies a municipis com Onil, Castalla o Ibi.

A continuació podeu llegar el comunicat complet del PP d’Alcoi

El PP acusa a Francés de falsejar dades per a ocultar l'empobriment d'Alcoi


Quique Ruiz recorda a l'alcalde que el “demolidor” informe de pobresa el va realitzar l'Ajuntament i no el Partit Popular


El Partit Popular d'Alcoi demana a l'alcalde, Antonio Francés, que no falsege dades oficials per a ocultar l'empobriment que pateix Alcoi, tal com revela l'informe de pobresa elaborat per la Regidoria de Benestar Social. El portaveu del PP, Enrique Ruiz, lamenta que Francés opte per utilitzar xifres falses amb l'objectiu de tapar la realitat en lloc de reconéixer-la i prendre mesures per a canviar-la.


“Davant unes xifres molt preocupants, que exigeixen una reacció immediata per part de l'Ajuntament, ens trobem amb un alcalde que desqualifica a qui, com el Partit Popular, actua de manera responsable en alertar de la greu situació que pateix la ciutat”, resumeix Ruiz. El portaveu del PP recalca que l'informe de pobresa és un treball realitzat per la Regidoria de Benestar Social. Per això el sorprén que Francés acuse el PP de “llançar mentides, manipular les dades i intentar confondre a la població”, tal com va afirmar en un programa de ràdio local.


“Per desgràcia, la realitat és la que és. Llança xifres nefastes. Davant elles, l'alcalde opta per tapar-se els ulls en lloc de posar-se a treballar per a aportar solucions. En lloc d'aportar mesures i solucions, la primera reacció és insultar al PP”, insisteix Ruiz.


El regidor del PP considera “vergonyós” que Antonio Francés aporte dades falses per a contradir l'informe. El primer edil ha assegurat que Alcoi és la cinquena ciutat de la Comunitat Valenciana amb menor pobresa i la primera de la província. “Aqueixes dades a escala local no existeixen”, manifesta Ruiz, que afig: “utilitza dades de la comarca per a traure pit i dir que no estem tan malament, quan precisament l'informe de Serveis Socials deixa molt clar que l'estimació comarcal, sempre millor que la provincial o l'autonòmica, està esbiaixada per la presència d'Ibi, Castalla i Onil, tres dels municipis, com subratlla l'estudi, més rellevants en material industrial”.


El portaveu del PP considera que no és temps d'excuses, sinó de treballar. De reaccionar: “No podem permetre que 10.029 alcoians tinguen rendes per davall del llindar de la pobresa i que 12.985 estiguen en risc d'exclusió social. No podem consentir que la ciutat perd mà d'obra que marxa a altres ciutats o que augmente la població que perpetua les ajudes socials com a mitjà de vida”, conclou.