El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El govern municipal prepara una oferta pública de treball per a sumar 19 agents a la Policia Local d'Alcoi

65 agents patrullen actualment pels carrers d'Alcoi (més 4 en comissió de serveis).

Així ho ha confirmat el regidor de Personal, Alberto Belda, en allò que qualifica "la major oferta de personal llançada des de l'Ajuntament dels últims anys" atenent a tots els serveis municipals.

L'oferta de 19 noves places es posarà damunt la taula durant la mesa de negociació que se celebrarà aquest dijous 12 de setembre.

Els plans del govern municipal contemplen que la plantilla de la Policia Local d'Alcoi arribe fins als 105 efectius a finals de 2020. Aquesta xifra s'assoliria amb l'oferta pública de treball que està preparant el govern, amb la qual es preveuen sumar 19 agents al cos de policia.

Així ho ha confirmat el regidor de Personal, Alberto Belda, en allò que qualifica "la major oferta de personal llançada des de l'Ajuntament dels últims anys" atenent a tots els serveis municipals. L'oferta de 19 noves places es posarà damunt la taula durant la mesa de negociació que se celebrarà aquest dijous 12 de setembre.

D'aquestes 19 noves places: 13 corresponen a cobrir les baixes dels agents prejubilats amb el decrect aprovat a finals de 2018, 3 a l'oferta pública de treball de 2018, i altres 3 a l'oferta d'enguany. La xifra s'ha de sumar a les 8 places per a les quals hi ha una oposició en marxa, i que corresponen a l'oferta pública de treball de 2017. Així doncs, les 27 places que per ara estan vacants vindran a complementar la plantilla de 65 agents que patrullen actualment pels carrers d'Alcoi (més 4 en comissió de serveis) i els 13 càrrecs de comandament (que inclouen intendents, inspectors i oficials). En total, 105 agents previstos per a finals de 2020.

Belda assegura que els terminis per a convocar les oposicions han sigut acordats amb els sindicats, d'aquesta manera, l'oferta de treball de 2018 (encara que ja es troba aprovada) no es farà efectiva fins que es resolguen les 8 places pendents de 2017. "La gent que es presenta a les oposicions sol ser la mateixa, seria un caos per exemple que un candidat estiguera fent el primer examen en una oposició i el quart en l'altra", assegura Belda.

Moció de VOX

Els plans per a incrementar la plantilla s'han donat a conéixer durant la celebració del plenari d'aquest 6 de setembre, arran d'una moció presentada per VOX Alcoi. A pesar del vot a favor del grup socialista (de tots els grups a excepció de Podem), el document ha hagut de ser modificat en un dels seus punts, en apuntar el regidor de Personal a la "impossibilitat" de crear places 'vacants', terme que ha estat retirat perquè es poguera realitzar l'aprovació.

Pel que fa al vot en contra de Podem, el seu portaveu, Cristian Santiago, ha justificat la negativa apuntant que la seua formació "no normalitzarà ni legitimarà a VOX", una decisió que hauria estat ratificada en l'assemblea local de Podem Alcoi. Això no ha impedit que Santiago reconeguera la necessitat de millorar el servei de Policia Local d'Alcoi, una millora amb què poder fer efectives les patrulles de policia veïnal i de proximitat.