El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Govern Provincial impulsa 18 projectes en la Muntanya, en el qual es troba el reforç del ferm en la CV-795 que connecta Alcoi i Banyeres

El Govern Provincial impulsa 18 projectes en la Muntanya /DP
El 75% dels ajuntaments beneficiats té menys de 3.000 habitants i la Diputació sufragarà el 94,9% dels projectes

El Govern Provincial subvencionarà un 94,9% els 18 projectes en la Muntanya amb una aportació de 3.380.817 euros. I a més compleix el seu compromís d'atendre a tots els municipis que han sol·licitat la seua inclusió en el Pla d'Obres i Serveis

El Pla d'Obres i Serveis de la Diputació d'Alacant per a 2018-2019 contemplen l'execució de 18 actuacions en la zona de la Muntanya, i en total, es contempla per a enguany un total de 57 projectes amb una inversió de 19 milions d'euros.

El president de la Diputació, César Sánchez, ha destacat l'esforç que des del Govern Provincial s'ha realitzat per a impulsar aquest programa del qual es beneficiaran especialment les localitats de menor població.

Els municipis de la Marina Alta beneficiats són Agres, Alfafara, Balones, Benasau, Beniarrés, Benifallim, Benilloba, Benillup, Benimarfull, Famorca, Gaianes, L’Alquería d’Asnar, l'Orxa, Billeneta, Penàguila, Planes, Quatretondeta i Tollos.

Cal senyalar que la zona de Muntanya concentra el 31,5% de les actuacions arreplegades en el Pla i el 18,6% del pressupost d'aquest. Les obres contemplen la urbanització i condicionament de carrers, l'adequació d'instal·lacions municipals o la renovació de les xarxes d'aigua potable, entre altres.

Per la seua part, el Pla de Millora de la Xarxa Viària Provincial 2018 arreplega el projecte de reforç del ferm en la CV-795 que connecta Alcoi i Banyeres de Mariola amb una inversió de 412.000 euros sufragada íntegrament per la Diputació d'Alacant.

La distribució de les comarques queda així:

En la comarca de la Vega Baixa s'han inclòs obres de Coix, Daia Vieja, Xacarella, Oriola, pedania oriolana de Sant Bartolomé i Torrevella, en el Baix Vinalopó percebran ajudes Elx i la pedania il·licitana de Torrellano, mentre que en L'Alacantí ho faran Aigües, Busot i Sant Vicent del Raspeig.

Els municipis de la Marina Alta que compten amb obra en 2018 són Beniarbeig, Benimeli, Calp, Castell de Castells, Gata de Gorgos, La Llosa de Camacho(EATIM), La Vall d'Alcalà, La Vall d'Ebo, Llíber, Murla, Orba, Parcent, Sanet i Negrals i Senija. En el cas de la Marina Baixa s'han inclòs actuacions d'Altea, Benidorm, Confrides, Orxeta i Sella.

I en comarca de l'Alt Vinalopó el Pla d'Obres i Serveis inclou als municipis de Beneixama, la Canyada, Salines i Villena, mentre que en la del Mitjà Vinalopó es beneficiaran Elda, el Fondó dels Frares, la Romana, Monòver i Petrer.