El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Govern valencià, amb la Fira: el President Puig inaugurarà el certamen

Serà la tercera vegada que Ximo Puig inaugure la Fira de Tots Sants de Cocentaina./ AM

Text del Privilegi de la Fira de 1346:

'Jo, Pere Quart, per la gràcia de Déu rei d'Aragó, ordene que a Cocentaina sense interrupció una fira es faça de quinze jorns de duració i siga per Sant Miquel aquesta celebració.

I perquè la Fira esdevinga una de les millors, no podrà interrompre's si no és per força major. Tot aquell que siga bé venedor o bé comprador vaja i torne a la Fira sota la meua protecció. A ningú no podran detenir ni tancar a la presó, llevat dels que siguen lladres, assaltants o traïdors, també si són sodomites o són falsificadors ordene que per a aquesta gent no hi haja perdó.

A més, mane i ordene a tots els meus capitans que facen guardar i guarden aquesta ordre reial i ho signe a València davant les autoritats en 1346 un dotze del mes de maig.'

Ampli suport institucional al poble de Cocentaina amb desenes d'autoritats confirmades per a l'acte d'inauguració de la 672a edició de la Fira de Tots Sants. El President Ximo Puig viurà la seua tercera inauguració acompanyat de l'alcaldessa Mireia Estepa, la regidora de Fira Mariona Carbonell i el xef contestà Kiko Moya, encarregat de llegir el 'Privilegi'.

Com déiem, serà la tercera vegada que Puig visite la Fira contestana des que ocupa el seu càrrec com a màxim representant de l'administració autonòmica, però la primera des que la Fira ha sigut distingida com a Bé d'Interés Cultural Immaterial (BIC).

Entre les principals autoritats confirmades trobem també a Enric Morera, president de Les Corts, Mònica Oltra, vicepresidenta del Consell i Consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Juan Carlos Fulgencio, delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Ana Barceló, Consellera de Sanitat Universal, Rafa Climent, Conseller d'Economia Sostenible, Araceli Poblador, subdelegada del Govern en la província d'Alacant, i una llarga llista entre secretaris autonòmics, diputades nacional, autonòmics i provincials, directores generals, alcaldes i alcaldesses de les nostres comarques, regidors i representants de diferents organismes o entitats educatives, socials, administratives o sindicals.

Respecte dels horaris previstos, a les 10 hores començarà la jornada amb la recepció d'autoritats a les portes de la Biblioteca Municipal i la Casa de la Joventut, i no a l'Ajuntament com era habitual. A partir d'aquest moment, la comitiva encapçalada per Puig recorrerà els carrers de la vila fins a arribar al Palau Comtal, on es centra l'acte principal de la inauguració.

A la balconada presidencial, serà el moment perquè el prestigiós xef contestà Kiko Moya done lectura al 'Privilegi' de Fira redactat pel Rei Pere IV donant pas, així, a la inauguració oficial de la Fira de Tots Sants a mans del President Ximo Puig.

Mireia Estepa, alcaldessa de Cocentaina, s'ha mostrat molt agraïda perquè “la Fira de Tots Sants compte amb aquest suport institucional tan unànime. Per a nosaltres és una mostra evident de la importància del certamen per a tot el poble valencià i les seues institucions, així entenem la presència de les diferents autoritats i per suposat del President Ximo Puig. Un President a qui tenim molt per agrair, entre d'altres coses la seua empenta per aconseguir la declaració com a BIC. Estic segura que, amb aquest començament, després ens esperaran 4 intensos dies de Fira i que tots, veïns, veïnes, visitants, expositors i nosaltres mateixes gaudirem al màxim”.