El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Govern vol consensuar amb l'oposició l'ús de les xarxes socials institucionals

Martínez i Ivorra presenten el document conjunt, fruit de l'acord assolit en 2018.

Els plans de l'Ajuntament contemplen que tots els grups polítics disposen d'un espai propi a la web municipal, on puguen compartir les seues novetats amb la ciutadania.

Els grups municipals del Partit Socialista i Compromís han elaborat un manual de bones pràctiques per a regir l'ús de les xarxes socials de l'Ajuntament d'Alcoi. El document serà presentat a la resta de grups municipals perquè puguen fer les seues aportacions.

Els plans de l'Ajuntament contemplen que tots els grups disposen d'un espai propi a la web municipal, on puguen compartir les seues novetats amb la ciutadania. A més podrien tenir accés als perfils que el consistori disposa en xarxes, tant en Facebook, Twitter, YouTube i Instagram. Altres usos que contempla al manual són la gestió coordinada dels perfils utilitzats pels diferents departaments municipals; així com el foment d'un llenguatge, clar, inclusiu i no partidista. Els encarregats d'elaborar el manual han adoptat com a referència documents d'aquesta mena elaborats per altres institucions locals.

"Som conscients de l'elevat volum d'informació que es mou per les xarxes socials, per això es vol regular el seu ús i evitar qualsevol acusació de partidisme al voltant d'elles", ha puntualitzat el Secretari General dels Socialistes en Alcoi, Jordi Martínez. El també regidor municipal ha presentat aquest "document viu" en companyia del portaveu de Compromís, Màrius Ivorra, partit amb què el Govern va pactar l'elaboració conjunta del manual fruit de l'acord per a l'aprovació del pressupost de 2018.

Ús de xarxes socials per part de regidors

Allò que per ara no regula el manual és l'ús que fan els regidors del Govern de les seues xarxes socials particulars. Recordem que fa poc més d'un any el Partit Popular denunciava l'ús fet per alguns membres del govern dels seus comptes personals, el qual qualificava d'"electoralista". És per això que proposaven la creació de "comptes amb caràcter institucional", com el d'Alcalde d'Alcoi o de la regidoria de l'Àrea en qüestió. Respecte a açò, Martínez ha assegurat que se seguirà garantint la llibertat de cada regidor perquè empre els perfils personals de la forma que millor considere.