El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El grup de Generació Espontània, EPSA Moto-e, en la competició internacional ‘Motostudent’

Part de l'equip

La tecnologia elèctrica és mediambientalment sostenible. És el futur i també suposa una simplificació mecànica. La principal diferència amb un motor de combustió alternativa és que el moviment ja és directament rotatori”, ha explicat Jorge Segura

La competició es va disputar en el circuit ‘Motorland Aragó’ d'Alcanyís del 15 al 18 de juliol. Concretament, van competor en la modalitat ‘elèctric’

EPSA Moto-e, grup de Generació Espontània del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV), ha participat en la competició internacional ‘Motostudent’.

Es va disputar al circuit ‘Motorland Aragó’ d'Alcanyís des del 15 fins al 18 de juliol. Concretament, van competir en la modalitat ‘electric’ (sistema de propulsió 100% elèctric).

A més de la posada en marxa, disseny i diferents millores, van poder provar la moto en el Circuit d'Albaida en els dies previs a la competició.

Jorge Segura, professor del Dpto. de Mecànica dels Mitjans Continus i Teoria d'Estructures i responsable del grup, afirma que: “Ha sigut un any difícil per a tots ja que, per motius de la situació sanitària, no hem pogut preparar-se amb total normalitat". Segura indica que: “L'expectativa principal del projecte és aprendre”.

La moto va passar totes les proves de verificació dinàmica i va ser provada en el circuit, però el dia de la competició no es van poder classificar, quedant-se a una posició de la classificació. Malgrat aquest infortuni, Segura afirma que el projecte que han realitzar és un èxit: "No hem de quedar-se només amb l'última prova, ha sigut un projecte de 2 anys, hem de quedar-se en que hem creat una motocicleta de competició des de 0 i ha passat totes les proves. És tot un èxit".

El professor també ha destacat que: “La tecnologia elèctrica és mediambientalment sostenible. És el futur i també suposa una simplificació mecànica. La principal diferència amb un motor de combustió alternativa és que el moviment ja és directament rotatori”.

Adrián Férriz, Sergio García i Miguel Matarredona (pilot) són 3 membres de l'equip i, per motius sanitaris, només es van poder desplaçar 10 membres del grup a Motorland, com bé va comentar Adrián.

La prova

Moto Engineering Foundation i TechnoPark MotorLand promouen el Concurs Internacional MotoStudent, un desafiament entre els equips d'estudiants universitaris de tot el món. L'objectiu és aplicar tots els coneixements adquirits durant els seus estudis universitaris en un projecte industrial real, mitjançant el disseny, desenvolupament i fabricació d'un prototip de moto de competició real, que va ser avaluat i provat en el Circuit de Motorland Aragó.

La competició de Motostudent té dues parts, una part consta a dissenyar i fabricar el prototip, i d'altra banda, fer un pla de negoci on es fabrique i comercialitze una moto elèctrica real basada en el prototip, plasmant allí totes les anàlisis de mercat i viabilitat economicofinancera.

Patrocinadors i col·laboradors

El grup EPSA Moto-e agraeix a tots els ‘sponsors’ que també han volgut formar part d'aquest projecte: Generació Espontània UPV, Campus d'Alcoi de la UPV, Flinsa, AEC, Tecnomecánica Ferrer SL, Aesis SL, Mitjana Xapa i Pintura, Col·legi Major ‘Ovidi Montllor’, Bornay, Xavi Racing, Circuit d’Albaida, Cafeteria Universitat, Ballet Rafa Felipe, Vulco Pneumàtics Dani, NZI, Hagon Ibèrica, Minguez SA.