El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El grup de pop Júlia, primera representació alcoiana al FIB

Les alcoianes van presentar el seu reeixit disc 'Pròxima B'./ Andrea Vidal

El passat divendres 20 de juliol van oferir un concert al Festival Internacional de Benicàssim

Les alcoianes Júlia (Estela Tormo i Lídia Vila) segueixen embarcades en la gira de presentació del seu segon disc 'Pròxima B'. Aquest passat cap de setmana van marcar un punt d'inflexió a la seua agenda i a la seua trajectòria amb una fita molt important per als grups d'aquesta escena: tocar i presentar les seues cançons al Festival Internacional de Benicàssim, el FIB. 

Les alcoianes Júlia (Estela Tormo i Lídia Vila) segueixen embarcades de ple en la gira de presentació del seu segon disc 'Pròxima B'. Aquest passat cap de setmana van marcar un punt d'inflexió a la seua agenda i a la seua trajectòria amb una fita molt important per als grups d'aquesta escena: tocar i presentar les seues cançons al Festival Internacional de Benicàssim, el FIB. Sent així, quasi amb total seguretat, el primer grup alcoià que aconsegueix formar part d'un dels festivals més emblemàtics de l'Estat espanyol.

No és gens senzill per a grups com Júlia fer-se un lloc entre els grans i entrar a cartells de grans dimensions com el del FIB, compartint espai i programació amb formacions internacionals tan consolidades com Madness, Belle & Sebastian, The Killers, Pet Shop Boys, Two Door Cinema Club, Madness o Metronomy, i altres nacionals però també destacades com Tulsa, Melenas, Desert o els valencians Polock.

Aquest segon disc de Júlia, Pròxima B, està suposant tot un bot per al grup de pop i dreampop, que ara s'acompanya en alguns dels seus directes més elèctrics amb dos membres més: Víctor Blanes (guitarra) i Alba Nadal (sintetitzadors i percussions). De fet, Pròxima B ha estat un dels treballs més destacats del passat 2017 per a la crítica valenciana. Júlia va presentar el seu nou disc al Centre Cultural Mario Silvestre d'Alcoi el passat mes d'octubre i des d'aleshores el grup no ha parat de girar: València (en diverses ocasions), Castelló, Barcelona, Manresa, Madrid, Cerdanyola del Vallès... i ara, Benicàssim.

La resta de l'estiu es presenta igualment interessant, entre algunes de les dates més destacades trobem: 27 de juliol al Castell de Montesa, 3 d'agost a Salem, 25 d'agost a Gata de Gorgos dins del festival FIGA, 28 d'agost al Teatre Goya de l'Olleria... i altres novetats que es reserven per a més avant.

Pots seguir tota l'activitat de Júlia a través de les seues xarxes socials (Facebook, Twitter, Instagram...), escoltar el seu disc a Spotify o Youtube, i comprar-lo físicament a Detroit Llibres d'Alcoi o a través del mateix Facebook del grup.