El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Grup de Recreació Alcoi Modernista ofereix una xerrada sobre el Nadal modernista

A més a l’acte participen, cantant nadaletes de l’època, membres del Cor de El Trabajo i el Grup de Cantors d’Alcoi,a ixí com representants de l’entitat Alcoi Modernista.

La Sala d’Exposicions de la Fundació Mutua Levante acull la vesprada del 21 de desembre a les 19h una tertúlia sobre el nadal modernista disnd el cile de conferències 'Xerrades a l'abric del Modernisme'. Es parlarà, entre altres temes, de l'orige de la Cavalcada, de qui era el Tio Piam o de tradicions com el Betlem de Tirisiti.

Esta vesprada 21 de desembre a les 19h, el Grup de Recreació Alcoi Modernista ofereix dins del cicle ‘Xerrades a l’Abric del Modernisme una tertúlia titulada ‘Recordant el Nadal a l’època modernista’.

L’esdeveniment té lloc a la Sala d’Exposicions de la Fundació Mutua Levante amb entrada lliure i gratuïta fins completar aforament.

Josep Lluis Santonja, Director de los Arxius i Biblioteques d’Alcoi, historiador i escriptor, i Ángel Lluis Ferrando, Musicòleg, són les veus expertes encarregades de parlar sobre com eren els nadals alcoians a finals del segle XIX i principis del segle XX. Com celebraven el Nadal les diferents classes socials de l'època, quins adorns utilitzaven, com engalanaven els carrers de la ciutat, els comerços, les llars…quines composicions musicals eren les tradicionals de l'època, qui les cantava, quan, etc.

A més a l’acte participen, cantant nadaletes de l’època, membres del Cor de El Trabajo i el Grup de Cantors d’Alcoi,a ixí com representants de l’entitat Alcoi Modernista.

Durant la tertúlia, els assistents podran conèixer els orígens de la tradicional Cavalcada dels Reis Mags i la Burreta, qui era el Tio Piam i en què consistia aquesta representació, hui recuperada en l'agenda del Nadal Alcoià. Qui i com es va iniciar el popular acte dels Pastorets. I no faltarà tampoc el context històric per a explicar les populars actuacions teatrals de finals del XIX de les quals hui dia queda com a exponent El Betlem del Tirisiti.