El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Grup de Recreació Alcoy Modernista ha preparat un concert teatralitzat i l’escenificació del mercat a la Plaça d’Espanya

A l'inici del Concert Teatralitzat es donaran a conèixer els guanyadors de la segona edició dels concursos de Relats Curts i Fotografia Modernista.

El mercat a la Plaça d'Espanya tindrà lloc el dissabte 24 de 10 a 10:30h amb la recreació de 30 llocs. El diumenge 25 a les 11:30h el Teatre Calderón acollirà un Concert Teatralitzat que combinarà música en directe amb la projecció del curt 'Cal·líope'.

El Grup de Recreació Alcoi Modernista ultima els preparatius per a viure els dies més esperats de l'any i gaudir així de la Setmana Modernista. En aquesta edició dedicada al pintor Francisco Laporta, l'entitat ha preparat dues grans activitats que tindran lloc durant el cap de setmana del 24 i 25 de setembre.

La recreació del mercat serà el dissabte 24 de 10 a 10:30h. La plaça d'Espanya ha sigut el lloc triat en el qual es muntaran els 30 llocs en els quals es podran veure una merceria, floristeria, fleca, un carboner, herbes medicinals, salaons, un barreter entre altres productes i oficis característics d'aquest període històric. Participen en la recreació l’Associació Samarita, el Grup de Danses Sant Jordi i l'Associació Cultural el Trabajo. A més, aquesta activitat comptarà amb la participació d'altres entitats de Anem España com l'Associació Modernista Terrasa i l'Associació Modernista Carcaixent que no volen perdre's aquesta posada en escena tan especial.

La jornada festiva conclourà amb un dinar en els salons de l'Hotel Reconquesta que es convertiran en un café-teatre modernista de principis del segle XX que estarà amenitzat per músics i cantants de la “Companyia Orchestalia” i en el qual els assistents podran gaudir de diverses sorpreses en els quals reviuran grans moments d'aquesta època.

El diumenge 25, a les 11.30 hores, el Teatre Calderón acollirà l'estrena del Concert Teatralitzat organitzat per l'entitat modernista en col·laboració amb l'Ajuntament d'Alcoi. Un format nou en el qual la ‘Nova Big Band’, sota la direcció i composició de Moisés Olcina, interpretarà un total de dotze peces creada per a l'ocasió que combinaran a més, la projecció del curt ‘Cal·líope’, escrit i dirigit per Jorge Hinojosa, així com teatre i dansa en viu dirigit per Rut Calleja de Coco Teatre. Per a poder assistir es poden adquirir les entrades de manera gratuïta ací o en taquilla fins a completar aforament.

A l'inici d'aquesta gala cultural es donaran a conèixer els guanyadors de la segona edició dels concursos de Relats Curts i Fotografia Modernista. Dues convocatòries que han collit un elevat nombre de participants d'un total d'11 països.