El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El grup Minerva de la Policia Local de Cocentaina ha rebut un dels “Premis Bon Govern 2019”

Aquest reconeixement el dóna la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i reconeix aquells projectes i actuacions que desenvolupen els ajuntaments en gestió pública.

L’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, juntament amb policies del grup Policia Local Minerva d'atenció a víctimes de violència de gènere van arreplegar el dia 28 de març un dels premis que dóna la Federació Valenciana de Municipis i Províncies “Premis Bon Govern 2019.

Aquests premis es donen per a reconéixer projectes i actuacions que es desenvolupen als ajuntaments en gestió pública i destaquen la seua excel·lència. Aquesta unitat especialitzada de la policia contestana, formada per tres policies, ha guanyat el premi en la categoria de “Polítiques d’integració, igualtat i cooperació” gràcies al treball que porta realitzant des de l’any 2006 en matèria d’atenció a víctimes de violència de gènere. També s’ha inclòs el programa educatiu “Minerva Educa”, que compleix ja tres anys i que té com a funció treballar en la prevenció de conductes relacionada amb la violència masclista en centres educatius del municipi.

Ajuntaments d’altres municipis s’han interessat per la gestió del grup Minerva i és que no és el primer reconeixement que reben, ja que, l'any 2008 es va fer amb el 2º Premi de Qualitat de la Diputació d’Alacant, en 2012 va ser el Premi Nacional de Bones Pràctiques en matèria de Violència de Gènere, atorgat pel Ministeri de Sanitat i Serveis Socials, i a més, en el 2014 l’ONU reconeixia a aquest grup com una “Good Practise”.