El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El grup Zoo protagonitza els concerts de festes

  • La setmana Gran de les Festes comença a tindre contingut, diferent, però no tan buit d'activitats com el darrer any.

El 21 d’agost és la data que els seguidors del grup musical Zoo han reservat en les seues agendes per tal d’acudir al concert que s’ha programat a Ontinyent.

Tot i que no hi haurà festes per la pandèmia, l’Ajuntament d’Ontinyent ha organitzat activitats per a tots els públics coincidint amb el que haguera sigut la ‘Setmana Gran’. D’aquesta manera, dissabte 21 d’agost, a partir de les 23:00 hores, actuarà Zoo, a l’esplanada de Tortosa i Delgado, amb un espectacle on es barrejarà estils com el rap, breakbeat, rock i ska amb ritmes electrònics i lletres que tracten qüestions d’actualitat.

La regidora de Festes, Àngels Muñoz, qui ha explicat que Ontinyent en Concert “inclourà fins a 6 actuacions musicals plantejades per atendre a tots els sectors d’edat. Seran uns dies diferents sense els actes centrals de festes, però volem almenys plantejar una oferta per gaudir sempre de manera segura, en espais oberts i atenent totes les indicacions de les autoritats sanitàries”.

La primera de les cites musicals serà dijous 19 d’agost a les 20:00 hores. Serà una ‘Tik Tok party’ per a públic adolescent a l’esplanada de Tortosa i Delgado, on a partir de les 23:00 hores d’eixe dia actuarà el grup pegolí Smoking Souls. Divendres 20 serà el torn de l’espectacle ‘Con Mucho Gusto 25 años’, a les 22:30 hores, a la Glorieta.

Finalment, diumenge 22 hi haurà dos espectacles més en una ubicació inèdita en aquestes actuacions: l’estacionament de la Paduana, amb l’espectacle familiar ‘La Rosa Encantada’, a les 18:00 i el musical ‘Cómo hemos cambiado’, a les 22:30 hores. Totes les actuacions seran gratuïtes a excepció dels concerts dels grups Zoo (17 euros) i Smoking Souls (7 euros), amb la possibilitat d’adquirir una entrada conjunta per 20 euros al web entradasparaeventos.es. La regidora remarcava que “tota la programació i els seus horaris, lògicament, estan condicionats a l’evolució de la pandèmia, a les indicacions i recomanacions que es facen des de salut pública i a l’existència o no d’un toc de queda”, afegia.

El president de la Societat de Festers, Vicent Pla Vaello, qui compareixia per parlar de les activitats organitzades per la Societat de Festers tenia paraules d’agraïment per a l’Ajuntament d’Ontinyent “perquè entre totes i tots hem tractat de, tot i haver suspés les festes, poder commemorar el que haguera estat la Setmana Gran, fent una tasca prou complexa, sense precedents”.

Així, la programació de la Societat de Festers s’iniciarà dissabte 14 d’agost, amb una Missa a les 20:00 hores a l’Ermita de Santa Anna, i un sopar posterior i ‘Homenatge al Fester Absent’, en la placeta Latonda, on es recordarà els 28 festers que han faltat des d’agost de 2019. Després de dos anys, divendres 20 d’agost s’espera que puga tornar la música festera en directe a la ciutat, amb un concert a l’Estadi El Clariano de les tres bandes de música que tenen conveni amb la Societat de Festers, des de les 20:00 hores. Tot i que l’accés és gratuït, serà necessària una entrada sense cost per accedir al recinte, per tal de controlar l’aforament.

Dissabte 21, a les 19:00 hores, tindrà lloc un trasllat extraordinari de la imatge del patró de la ciutat, el Santíssim Crist de l’Agonia, des de l’Ermita de Santa Anna fins a l’Església de Sant Carles. El recorregut s’amplia fins a recórrer tota la ciutat, emulant el que feia la imatge del patró en el segle XIX, quan la ciutat afrontava l’epidèmia de la còlera.

Finalment, diumenge 22, a les 11:30 hores, tindrà lloc la Missa Major en l’església de Sant Carles.

Pla animava a la ciutadania a engalanar els balcons per a un acte que qualificava “d’històric”.