El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El I Certamen de Música Festera arriba a la Vila Comtal

La inscripció es realitzarà al correu electrònic certamenviladecocentaina@gmail.com adjuntant: currículum de la banda, fotografia actualitzada de la banda, fotografia i currículum del director i vídeo d'alguna actuació.

El termini per presentar-se està obert fins al 30 de novembre de 2018 i el dia 7 de desembre es comunicarà els grups escollits pel jurat.

L'1 de maig de 2019 Cocentaina albergarà el I Certamen d'Interpretació de Música Festera amb un fort objectiu, el d'invertir en cultura i tradicions. Aquest certamen naix de la col·laboració entre la Junta de Festes, i les regidories de Cultura i de Festes de Moros i Cristians de Cocentaina. Per part de l'Ajuntament es posarà a disposició de la Junta els espais i els tècnics necessaris, a més de finançar el disseny de la imatge, l'anagrama i la cartelleria del certamen, 4.500 € en premis i el trofeu per a la banda guanyadora.

Aquest certamen té caràcter nacional on, de totes les bandes participants, es triaran a 3 que seran les que opten pel premi el dia del certamen. Segons Francisco Valor, vicepresident de la junta dels grups musicals, "aquest certamen no és un concurs, sinó que utilitza el mètode del certamen coral de la Fira Tots Sants per a triar la millor elecció".

Les bandes interpretaran un pasdoble de presentació no puntuable i d'un autor contestà, la marxa cristiana Millennium del compositor Josep Robert Sellés i Camps, i una marxa mora de lliure elecció. Els guanyadors tindran una dotació econòmica de 3.500 € i un trofeu, el segon millor grup un premi de 2.000 € i finalment el tercer 1.000 € de premi. Les bases es poden consultar en aquest enllaç.