El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Álex Garrido i Yue Casanova, guanyadors del I Concurs de Curts 'Influencer de Participació Ciutadana'

El curt guanyador que serà l'encarregat de protagonitzar la campanya publicitària de difusió de la Participació Ciutadana es començarà a difondre a partir d'aquesta setmana perquè les persones empadronades en Cocentaina coneguen el procés i s'animen a presentar les seues propostes per als pressupostos participatius fins al 30 de novembre.

El jurat va premiar al curt guanyador en un acte celebrat el 16 de novembre al Teular. A més del curt premiat el jurat va fer una menció especial a un altre d'un total de 28 curts presentats que demostra l'èxit de participació en aquesta primera edició.

El I Concurs 'Influencer de Participació Ciutadana', dirigit a estudiants dels centres educatius de Cocentaina, ja té guanyadors: Álex Garrido Cortés i Yue Casanova Richart. Aquests dos alumnes de 4t d'ESO de l'IES Pare Arques de Cocentaina van participar amb un curt que explica, de manera senzilla i humorística, la participació ciutadana i els seus beneficis. A banda, el jurat va donar una menció especial al curt realitzat per Gema Segura i Emma Moral Fernández, alumnes de 3r d'ESO.

Els aspectes que el jurat, format per Mariona Carbonell, Purificación Pascual, José Cantó i la regidora de Participació Ciutadana Mireia Estepa, va valorar van ser: si el curt transmetia la importància de la participació, si era atractiu, amb un missatge clar i si la imatge i el so eren de qualitat, a més de complir amb les bases del concurs.

Mireia Estepa, regidora de l'àrea es mostrava a la gala molt contenta amb la gran acollida del 1r concurs i agraïa l'alta participació: "que 72 joves del nostre poble s'hagen implicat al concurs ens demostra que per a elles i ells és important tindre veu en les decisions de Cocentaina i això és una magnífica senyal. A més, els curts estan treballadíssims i al jurat ens ha costat decidir perquè hi ha molts vídeos dignes de campanya publicitària, totes i tots mereixen un gran reconeixement". L'alcaldessa també donava les gràcies als dos professors implicats, Roderic Ortiz i Antoni Barceló que van animar a participar als alumnes de 3r i 4t d'ESO de l'IES Pare Arques.