El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El II Memorial Mestre Ferrero ompli Ontinyent de nostàlgia festera

  • El Parc Vicent Andrés Estellés es va omplir de gom a gom per al concert
  • La marcha mora Chimo va tancar el memorial

Malgrat que Ontinyent no viurà unes festes de Moros i Cristians amb total normalitat per segon any consecutiu, els carrers de la capital de la Vall d'Albaida acullen activitats que ens recorden que som terra de festa morocristiana en estat pur.

Una d'elles va tindre lloc el darrer cap de setmana amb el concert del II Memorial Mestre Ferrero organitzat i interpretat per la Societat Unió Artística Musical d'Ontinyent a la batuta del director de la banda Ramón García. Amb un parc Vicent Andrés Estellés ple de gom a gom i seguint les normes de seguretat adient, els músics de la Banda Simfònica van interpretar obres de José María Ferrero, un dels grans referents de la música festera, fill d'Ontinyent. L'acte que va estar presentat i conduït per Vicente Pla, president de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l'Agonia, va comptar amb la presència de la viuda del Mestre Ferrero, Pilar Silvaje.


Amb el pasdoble 'Dos parelles' va alçar el teló un concert el repertori del qual tenia un patró comú i ben definit. 'Algunes d'elles són aniversari i altres de comparses que han tingut càrrec. La idea d'aquest memorial no és únicament recordar la figura del Mestre Ferrero sinó també divulgar el seu repertori musical' apunta Ramón García. Les marxes mores 'Bon capità' 'El Berberisch', el pasdoble 'Recuerdo al pasado' i la marxa cristiana 'Ilicitana' van completar un programa que va acabar amb la marxa mora 'Chimo', l'himne de la festa morocristiana d'Ontinyent amb la qual va concloure el II Memorial Mestre Ferrero.