El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Jesuset del Miracle d’Alcoi es vora en tota Espanya amb el cupó de l’ONCE del 31 de gener

Al llarg del 2018 se celebra el 450 aniversari del robatori i troballa de les sagrades formes

 S'han preparat un total de 5,5 milions de cupons que ja estan a la venda. Costa 1,5 euros i el premi és de 35.000 euros. Amb aquest cupó el Jesuset del Miracle arribarà a tots els racons d'Espanya

Enguany se celebra el 450 aniversari del robatori i troballa del Jesuset del Miracle d'Alcoi. L'acte central serà aquest diumenge 28 de gener amb la processó pel centre de la ciutat, però s'han organitzat altres activitats per donar més ressò a aquesta tradició alcoiana. I una d'elles és el cupó de l'ONCE amb la imatge del Jesuset. S'han preparat un total de 5,5 milions de cupons que ja estan a la venda, costa 1,5 euros i el sorteig, de 35.000 euros de premi, tindrà lloc el 31 de gener.

Des de l'ONCE, la directora de zona Estela Medina, explica que "és la nostra manera de col·laborar i ajudar a difondre el nom d'Alcoi i les associacions". El president de l'associació del Jesuset del Miracle, Jordi Ponsoda, s'ha mostrat molt satisfet perquè "és una part de la història alcoiana que necessita eixa difusió nacional, un patrimoni cultural ancestral".

El disseny, de Michel Abiétar, mostra el logo del 450 aniversari i també la imatge del Jesuset del Miracle "tan viu en 1568 com ara en 2018" i de fons, com explica Ponsoda, "el convent monestir que durant 450 anys ha estat viu i obert per a tots els alcoians".

L'alcalde d'Alcoi Toni Francés considera que es tracta d'una "oportunitat de difusió d'una de les tradicions més antigues de la nostra ciutat, però de les menys conegudes fora". A més, valora l'esforç de difusió de l'ONCE i assegura que Alcoi "som la ciutat que més cupons ha tingut en els últims anys, mostra de tot el capital que té la nostra ciutat i tot el que té per mostrar". No debades, tan sols en l'últim any hem vist el cupó pel 175 aniversari de la Societat Nova d'Alcoi, el del Círculo Industrial o el de festes el 22 d'abril.

 

450 aniversari del Jesuset

Segons conta la tradició, l'any 1568 Joan Esteve va recuperar les sagrades formes furtades a l'església del Sant Sepulcre, gràcies a l'ajuda de la imatge d'un Jesuset, que assenyalà amb el dit on José Prats les havia amagades. Ara, 450 anys després, els alcoians encara festegen aquest fet.

La celebració s'estendrà al llarg del 2018, però els actes centrals comencen aquest mateix divendres 26 de gener amb una exposició i una representació teatral de Tesalín. El punt central serà la processó de diumenge 28 de gener al matí, que anirà des de Santa Maria fins a l'església del Sant Sepulcre, on se celebrarà una missa solemne presidida pel cardenal Antonio Cañizares. Tota la programació d'aquesta celebració, es pot consultar ací.