El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El joc de rol, LLOG, dissenyat pel professor de la UPV d'Alcoi, Alejandro Rodríguez incorpora un nou sistema de projecció en temps real

Joc de rol, LLOG / UPV
El joc acaba de complir 3 anys i ha format a 200 persones i 50 empreses

El joc, LLOG: un avanç de la logística visual del futur, dissenyat pel professor de la UPV d'Alcoi, Alejandro Rodríguez incorpora un nou sistema de projecció en temps real i durant els tres anys que ha estat operatiu ha format a 200 persones i 50 empreses.

El professor del Departament d'Organització d'empreses del Campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) i investigador de l'Institut de Tecnologia Informàtica, Alejandro Rodríguez Villalobos, amb el seu disseny del joc, LLOG que va fer fa tres anys, ha format a més de 200 persones i 50 empreses.

Aquest joc està orientat a professionals de la logística i la seua novetat més recent és la incorporació d'un nou sistema de projecció en temps real.

LLOG, és un joc de rol i de simulació logística basat en un magatzem en miniatura, dissenyat de forma modular, la qual cosa possibilita la creació de diferents escenaris de simulació.

Els seus elements (prestatgeries, operaris, productes, palets, vehicles) són a escala i permet que els alumnes puguen realitzar càlculs d'aprofitament de superfície i volum, distàncies recorregudes, paletización i optimització de contenidors.

El professor explica que "es tracta d'experimentar en primera persona totes les accions i decisions que tenen lloc en el magatzem, traslladant a l'aula una experiència logística el més realista, professional i emocionant possible”.

A més afig que “Una de les tecnologies emergents de la Indústria 4.0 és el BigData, que sens dubte transformarà també la planificació i gestió de processos logístics. El problema no serà la falta de dades, sinó tot el contrari. Correm el risc de ser inundats per un “tsunami” de dades provinents de multitud de sistemes d'informació, sensors, xarxes, etc. Així que el nou repte al qual ens enfrontem és com processar, transformar i analitzar eficientment la ingent quantitat de dades en temps real. LLOG, ens permet veure què està passant realment en el magatzem, en el lloc i en el moment de l'acció, per a facilitar la presa de decisions… farà que el nostre procés siga més àgil, flexible i eficient, i millorarà la competitivitat de la nostra empresa”.

Les pràctiques es duen a terme en els laboratoris del Campus d'Alcoi de la UPV dins del programa formatiu del Màster Universitari en Enginyeria d'Organització i Logística (MUIOL).