El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Jutjat d'Alcoi investigarà la mort del jove contestà en la ‘Plantà del Xop’

Flors i ciris s'han col·locat durant tot el dia a la plaça de Planes, lloc dels fets./ AM
COCENTAINA

La Guàrdia Civil de Villena va estar a Planes recollint testimonis i fotografies del lloc dels fets, ja que el Jutjat número 3 d'Alcoi pretén esclarir els motius de l'accident que va costar la vida al jove de Cocentaina

El Jutjat número 3 d'Alcoi ha iniciat una investigació d'ofici per a esclarir els motius que van ocasionar la mort a un jove contestà durant les festes de la ‘Plantà del Xop' de Planes. La Guàrdia Civil de Villena ha estat dilluns al municipi per a arreplegar testimonis així com fotografies del lloc dels fets.

Tot va ocórrer durant la vesprada-nit del dissabte. La localitat de Planes, en la comarca del Comtat, celebrava la seua tradicional festa coneguda com la ‘Plantà del Xop'. Un grup de joves, que portaven tot el dia celebrant els festejos en el poble, van ser els encarregats de talar el tronc, de quasi 20 metres, i traslladar-ho a la plaça del poble. Una vegada allí, i ajudant-se per altres fustes que feien de punt de suport, l'objectiu era alçar el tronc en el centre de la plaça. Però alguna cosa va fallar en l'operació i el xop va relliscar de les mans dels joves amb la mala fortuna que va impactar en el cap d'un d'ells, causant-li la mort a l'instant. Un altre jove va resultar greument ferit en una cama i va haver de ser traslladat ràpidament a l'Hospital Comarcal d'Alcoi.

Tots els assistents van quedar commocionats per l'ocorregut, i diversos amics van haver de ser atesos per episodis d'ansietat. Dilluns a la vesprada es va celebrar el sepeli a Cocentaina, localitat natal del jove de 24 anys, molt estimat per tots els seus veïns i amics per la seua intensa activitat quasi sempre relacionada amb l'esport.

Alguns veïns de Planes afirmen que la festa de la ‘Plantà del Xop' s'havia descontrol·lat una mica durant els últims anys. Abans, eren els majors del poble els encarregats de realitzar aquest ritual, sempre de migdia. Ara, els joves havien pres les regnes i allargaven la jornada celebrant abans de la ‘plantà' un menjar de germanor. Afirmen que en aquesta ocasió el tronc escollit va ser més gran de l'habitual, es va plantar quasi de nit i els joves no van poder fer-se amb ell desencadenant el tràgic succés.