El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Jutjat obri juí oral a Jorge Rodríguez i a altres 14 persones del Cas 'Alqueria' i fixa fiança d'entre 8.000 i 192.00 euros

Jorge Rodríguez
  • Anticorrupció demana 8 anys de presó i 20 d'inhabilitació

Avança l'anomenat 'Cas Alqueria' contra l'actual alcalde d'Ontinyent i expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez amb l'auto d'obertura de juí oral contra ell i 14 persones per la presumpta simulació de contractes d'alta direcció en l'empresa pública Divalterra per a beneficiar a membres i simpatitzants dels partits PSPV-PSOE i Compromís. Els han fixat fiances.

El Jutjat d'Instrucció 9 de València ha acordat l'obertura de judici oral contra l'expresident de la Diputació valenciana, Jorge Rodríguez i les altres 14 persones acusades en el marc de l'anomenat 'cas Alqueria', per la presumpta simulació de contractes d'alta direcció en l'empresa Divalterra per a beneficiar a persones vinculades als partits del PSOE i de Compromís.

La resolució ha estat notificada  aquest dimarts a totes les parts i assenyala a l'Audiència de València com a òrgan competent per a l'enjudiciament d'aquesta causa i dóna deu dies a les defenses perquè formulen els seus escrits de conclusions.

Així mateix, requereix a huit dels acusats perquè presenten fiances per imports que van des dels 8.227 als més de 194.000 euros, a fi d'assegurar el pagament de posibiles responsabilitats civils,i determina la responsabilitat solidària dels altres set respecte a part d'aqueixes sumes.

8 anys

La Fiscalia anti-corrupció demana 8 anys de presó i 20 anys d'inhabilitació en politica per a Jorge Rodríguez i els seus col.laboradors per "impulsar la contractació de set alts directius que el Ministeri Públic considera delictes continuats de prevaricació administrativa, malversació de cabals públics i falsedat en document oficial".

Als set ex alts directius la Fiscalia Anticorrupció els acusa dels presumptes delictes de falsedat en document oficial comesa per particular i cooperadors necessaris en la malversació de cabals públics. Els sol·licita penes de sis anys de presó. També hauran de retornar el total de l'import dels salaris percebut per cadascun d'ells, a més de la indemnització quan van ser acomiadats. Entre ells estan el seu cap de gabinet Ricard Gallego, el seu ex assesor Manuel Reguart i els ex gerents d'Imelsa/Divalterra José Ramón Tiller i Agustina Brines.