El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El MAF d’Alcoi exposa ‘L’amor per la Festa’ de Paco Aznar

Paco Aznar / ASJ

L'exposició s'inaugura aquest dijous 17 de juny a les 20 h a la Sala Fernando Cabrera

Aquest dijous 17 de juny a les 20 h, la Sala Fernando Cabrera del Museu Alcoià de la Festa (MAF) acollirà la presentació la mostra ‘L’amor per la Festa’, una proposta del popular a actor, locutor i fester, Paco Aznar.

Parlar de Paco Aznar és parlar de Moros i Cristians. A banda de ser la veu de la Festa a Radio Alcoi, també és actor, director, dissenyador i pintor. Aquesta última faceta és la que protagonitzarà Aznar en aquesta mostra. Ja ha realitzat nombroses obres morocristianes com és la portada de la Revista de Festes, el Cartell de 2011 i el cartell de la Penya Bon Humor. També ha sigut dissenyador de nombrosos boatos, capitanies, alferecies…


Segons conta l'Associació de Sant Jordi, la seua afició a la pintura li ve de molt jove. Va estudiar amb professors de l'època i més tard va entrar a formar part de l'equip de dibuixants en un gabinet tèxtil, on va passar de ser encarregat a propietari, havent de posar-se al dia en la part tècnica amb professors particulars per a aconseguir uns coneixements teòrics en forma de mestratge tèxtil.


En els 90, animat per la seua família, va produir tres exposicions a Alcoi que van obtindre molta repercussió. A causa de l'èxit d'aquestes tres exposicions i dels nombrosos encàrrecs rebuts, va deixar el dibuix tèxtil i es va dedicar de ple a la pintura fins a la seua jubilació. En aquest temps, va tornar a pintar a l'oli, la seua primitiva disciplina, alternant aquarel·la, oli i acrílic.