El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

El Pregó enceta el cap de setmana Modernista d'Alcoi

El Pregó enceta el cap de setmana Modernista d'Alcoi

Arriben els dies grans de la Setmana Modernista d'Alcoi. El cap de setmana del 20 al 22 de setembre, el poble d'Alcoi canvia d'època i es trasllada al segle XX. Per anunciar-ho, el periodista Aimar Bretos és l'encarregat de fer el pregó d'aquesta tercera edició. 

Més informació

El Pregó enceta el cap de setmana Modernista d'Alcoi

El maridatge entre ull i paraula o els múltiples camins de la comprensió artística

Aitana Coll i Aitana Ortiz ens ofereixen l'exposició 'Maridaje. El ojo y la palabra'. La mostra s'inaugura aquest 8 de març a les 19 hores a la sala Juan de Juanes de Bocairent.

Diuen que una imatge val més que mil paraules, però açò depén molt de les mil paraules triades per acompanyar la imatge. Perquè tot i que cada foto és única, genera milers de respostes, tantes com espectadors posen els ulls en ella. I eixe és el joc al qual ens conviden la fotògrafa alcoiana Aitana Coll, i Aitana Ortiz, professora d'història i escriptora

Les dos han experimentat en una relació creativa en la qual una aporta la imatge i l'altra la transforma en paraules. "Per una banda la creació poètica ha deixat en l'aire paraules i llocs, que la mirada fotogràfica ha intentat representar. Per altre, les imatges han llançat discursos efímers que la poesia ha pres com de guia, com el fil d'Ariadna per a eixir del laberint". Però aquesta relació de maridatge no és tancada i privada entre les dos Aitanes, sinó que volen fer partícip al públic perquè comprove si les imatges generen en ells els mateixos sentiments, i demostrar "que el maridatge entre l'ull i la paraula pot donar com a resultat l'exercici més pur de bellesa en la ment humana". 

La mostra s'inaugura aquest 8 de març, coincidint amb el dia de la Dona, a la sala Juan de Juanes de Bocairent. Es podrà visitar fins al pròxim 17 de març.