El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El maridatge entre ull i paraula o els múltiples camins de la comprensió artística

Aitana Coll i Aitana Ortiz ens ofereixen l'exposició 'Maridaje. El ojo y la palabra'. La mostra s'inaugura aquest 8 de març a les 19 hores a la sala Juan de Juanes de Bocairent.

Diuen que una imatge val més que mil paraules, però açò depén molt de les mil paraules triades per acompanyar la imatge. Perquè tot i que cada foto és única, genera milers de respostes, tantes com espectadors posen els ulls en ella. I eixe és el joc al qual ens conviden la fotògrafa alcoiana Aitana Coll, i Aitana Ortiz, professora d'història i escriptora

Les dos han experimentat en una relació creativa en la qual una aporta la imatge i l'altra la transforma en paraules. "Per una banda la creació poètica ha deixat en l'aire paraules i llocs, que la mirada fotogràfica ha intentat representar. Per altre, les imatges han llançat discursos efímers que la poesia ha pres com de guia, com el fil d'Ariadna per a eixir del laberint". Però aquesta relació de maridatge no és tancada i privada entre les dos Aitanes, sinó que volen fer partícip al públic perquè comprove si les imatges generen en ells els mateixos sentiments, i demostrar "que el maridatge entre l'ull i la paraula pot donar com a resultat l'exercici més pur de bellesa en la ment humana". 

La mostra s'inaugura aquest 8 de març, coincidint amb el dia de la Dona, a la sala Juan de Juanes de Bocairent. Es podrà visitar fins al pròxim 17 de març.