El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El MARQ ofereix els tresors de l'imperi persa fins a l'1 de setembre

Una de les peces exposades al MARQ fins al 31 d'agost.

El museu alacantí portarà a Teheran entre setembre de 2019 i març de 2020 'Alacant, tresors del MARQ', una exposició de 300 peces que formen part del patrimoni arqueològic alacantí.

El Museu Arqueològic provincial d'Alacant (MARQ) continuarà acollint l'exposició "Iran, Bressol de Civilitzacions" fins al diumenge 1 de setembre. Es tracta d'una exposició que recorre la trajectòria de la cultura persa a través de 195 peces, algunes d'elles exposades fora de sòl iranià per primera vegada, i moltes procedents de jaciments que són Patrimoni de la Humanitat.

La mostra fa un repàs a la història d'Iran, origen d'una de les civilitzacions més antigues del món, que abasta des des de la primera presència humana en la zona (fa uns 300.000 anys) fins a la islamització en el segle XVIII de la nostra Era. Tres sales vertebren el recorregut, que comença pel Paleolític i l'Edat del Bronze, amb una selecció de peces coronada per una flauta feta d'os del 6.200 a. de C., així com ancestrals testimonis d'escriptures uniformes o ceràmiques del Neolític.

Un dels tresors més rellevants de l'exposició és el Ríton d'or, un gran got cerimonial que forma part d'un grup de vint joies d'or i presideix la segona sala dedicada a l'antiga Persèpolis. Al costat d'aquesta obra d'art també es poden admirar els Bronzes de Luistán, una col·lecció que inclou diversos instruments i armament.

Iran. Cuna de civilizaciones from MARQ Arqueológico de Alicante on Vimeo.

Exposició de patrimoni alacantí en Iran

Per altra banda, el museu alacantí es troba immers en un projecte per a exposar al voltant de 300 peces en el Museu Nacional d'Iran. 'Alacant, tresors del MARQ', que així s'anomenarà l'exposició, traslladarà part del patrimoni arqueològic alacantí a Teheran entre setembre de 2019 i març de 2020.