El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El MARQ serà el primer museu espanyol en exposar a Iran

Les peces de l'exposició 'Alacant. Tresors del MARQ' viatjaran a partir de la pròxima setmana per via terrestre i marítima fins a la república islàmica. Una vegada allà, s'exposaran en dos sales amb un espai expositiu de 600 metres quadrats.

El Museu Arqueològic Alacantí exposarà al Museu Nacional d'Iran l'exposició 'Alacant. Tresors del MARQ', amb 283 peces, des del 22 de setembre fins al 8 d'abril de 2020.

El Museu ja es troba tancant els últims detalls per al transport de l'exposició de 'Alacant. Tresors del MARQ', en les que s'ha seleccionat 283 peces que s'exhibiran des del 22 de setembre fins al 8 d'abril de 2020 en el Museu Nacional d'Iran, amb seu a Teheran.

Aquest projecte convertirà al MARQ en el primer museu d'Espanya en exposar les seues peces arqueològiques a Iran. A més a més, també és la primera vegada que el museu d'Alacant porta una mostra de tan ampla magnitud per a un museu de nivell nacional a un país estranger.

Segons Julia Parra, vicepresidenta primera i diputada de Cultura, assegura que aquesta notícia "suposa un gran pas per al nostre camí cap a una major projecció internacional donant-li, a més, visibilitat en un nou context".

Pel que fa a les peces, aquestes comprenen des de la prehistòria fins a l'època moderna, predominant articles de ceràmica, metall, pedra i ossos. Ara bé, encara que totes elles siguen originals, n'hi ha quatre peces en concret que seran repliques: la mà de bronze de Lucentum, la Dama d'Elx, la làpida commemorativa de la fundació d'una mesquita del Ribat de Guardamar i una làmina de plom de Serreta amb escriptura grecoiberica.

Les peces viatjaran a partir de la pròxima setmana per via terrestre i marítima fins a la república islàmica. Una vegada allà, s'exposaran en dos sales amb un espai expositiu de 600 metres quadrats.

Cal destacar, que aquesta possibilitat de fer una exposició com aquesta és possible gràcies al conveni de col·laboració subscrit pel MNI. Un acord el qual ha permés que es puga mostrar a Alacant l'exposició 'Iran. Bressol de Civilitzacions'. Mostra la qual encara es pot visitar fins al diumenge 1 de setembre en el MARQ.